Ouderdom tegengaan

Fucking oud

Mijn vader is vorige week 60 jaar geworden en hij doet met mooi weer nogal eens een handstand in de voortuin. Dat doet hij ongetwijfeld om stoer te doen (heb dat vast niet van een vreemde) maar vooral ook om niet oud te worden.

Óm niet oud te wórden.

Ja die zin heeft twee nadrukken.

Ik werk bij Personal Body Plan en schuin tegenover mij zit Paul Bosma. Paul Bosma heeft niet zo heel veel sociale mediaprofielen maar dat betekent niet dat hij niet bestaat. Integendeel. Zijn bestaan is net iets belangrijker dan, bijvoorbeeld, iemand die niet zo belangrijk is als Paul. En Paul Bosma zegt en doet altijd zinvolle dingen. Nouja, bijna altijd. Hij eet ook graag gekookte aardappelen omdat hij dat niet zo lekker vindt en daarom dus niet zoveel eet. Dat moet hij lekker zelf (w)eten.

Paul Bosma gaf me een interessant inzicht. Hij vertelde mij dat mensen oud worden omdát ze niet meer bewegen (of krachttraining doen) in plaats van dat ze niet meer bewegen (of aan krachttraining doen) omdat ze oud worden.

Ik moest die even laten inzinken. En toen vond ik het fantastisch.

Daarom heb ik er met Paul over gepraat en dat opgenomen, in een nieuwe podcaststudio (dus mooi geluid). En m’n op één na beste vriend Thomas was ook aanwezig. Want zijn vader gaat naar de gym.

We hebben gepraat over bewegen in het algemeen en krachttraining als je ouder wordt—waarbij je even moet beseffen dat ‘als je ouder wordt’ voor letterlijk iedereen op de wereld geldt.

Ok luister maar (op iTunes of SoundCloud). En vertel het tegen iedereen die langzaam verandert in een couch potato.

Je wordt oud als je niet meer beweegt. Niet andersom.