Positive vibes

Dat lichtblauwe schort kan écht niet!

Op Instagram werd ik een keer op mijn vingers getikt omdat ik me afvroeg wat iemand precies bedoelde met ‘Fat Burning Recipes’. Ik was van mening dat dit op zijn minst een misleidende titel voor een kookboek was, maar ik moest mijn negativiteit voor me houden, zo werd me geadviseerd. Bovendien, wist ik mezelf dan maar te vertellen, zijn de inmiddels 20 Redenen Waarom Je Nog Steeds Niet Afvalt misschien net zo misleidend. Misschien.

Er zijn mensen, en Instagramaccounts, en Instagramaccounts van mensen, die pretenderen dat ze geen negatieve energie tolereren. Dat uiten ze daar door middel van een plaatje van een quote in stellige blokletters. En vervolgens sluiten ze hun ogen en oren voor kritiek.

Only positive vibes around here.

Ik krijg daar dus een hele slappe kous van. Net zoals er geen rijke mensen bestaan zonder arme mensen (dus iedereen duizend euro geven lost precies geen zak op) en er geen droogte bestaat zonder nattigheid, is er ook geen positiviteit zonder negativiteit. En negativiteit wordt bovendien nogal eens verward met kritiek of nuance. Maar goed, inmiddels zitten de zintuigen van de elkaar knuffelende positivo’s potdicht, dus dit statement zal nergens geraken.

Het probleem van de meeste sociale media is het feit dat we alleen iets leuk kunnen vinden en niet iets kunt disliken. En bovendien is de voorraad eventuele likes oneindig. En zo weten we inmiddels dat de Facebookpagina die tegen een asielzoekerscentrum in mijn geboorteplaats Hoogeveen is inmiddels meer dan 2000 leden kent, maar weten we niet hoeveel mensen deze groep een stelletje mafkezen vindt. En dat is jammer, omdat we nu niet weten wat écht belangrijk is.

Het probleem met alles liken is dat dat de waarde van een like vermindert. Sterker nog: als je alles leuk vindt vind je automatisch niets meer leuk. Wat mij betreft zou iedereen per dag 5 likes en 5 dislikes mogen uitdelen. Dan zullen we zien wat echt belangrijk is. Waarschijnlijk nog steeds foto’s van katten…

Mensen die alleen positieve energie tolereren zijn niet goed bij hun hoofd. Dat bestaat niet. Je kunt jezelf niet in een wereld verplaatsen waarin alles leuk is en al het negatieve geen aandacht krijgt. Je hoeft je focus niet op negativiteit te leggen, maar je kunt je ogen er niet voor sluiten. Bovendien is het totaal niet verstandig.

Kritiek en nuance zou je juist misschien kunnen omarmen in plaats van je ogen er voor te sluiten. Misschien niet zo goed voor je ego, maar wel voor je geloofwaardigheid.

En extremisme in geen enkel geval een goed idee is een mooie quote om mee af te sluiten, ware het niet dat het een paradox is.

Word geen dictator van je eigen fantasiewereld. Dat loopt altijd slecht af.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. Pingback: Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake - Haute Magazine

Comments are closed.