Een tijdje geleden schreef ik een boek zonder trainingsschema’s en zonder recepten. Dat deed ik omdat ik vind dat die niet in mijn boek passen. Een trainingsschema moet wat mij betreft altijd persoonlijk zijn en dat past niet zo goed in een boek en een recept helpt niet de wereld veranderen.

Maar, een recept past prima in een receptenboek. Bijvoorbeeld als je inspiratie zoekt hoe je iets moet bereiden. Of als je 1001 manieren van havermoutbereiding wilt laten zien. Snap ik wel.

En heel toevallig schittert er daarom wél een recept van mij in een boek.

Nee het is geen havermouttaart.

Weet je nog dat ik je het meest saaie maar lekkerste recept voor havermout voorschotelde? Dat recept waarbij je melk vervangt door chocolademelk, omdat dat met dezelfde handelingen 10 keer lekkerder is?

Ja?

Ik weet dat ook nog.

Nou dat recept, voor chocolavermout, staat dus in het Het Quaker Ontbijtboek. En daar staat ontbijtboek. En niet ontbijtkoek. Ik weet zeker dat je dat eerst las.

Een aantal weken geleden was er een gezellig Quaker ontbijt. De lancering vond plaats in ‘The Playing Circle’ in Amsterdam. Ik verwachtte een louche gentlemen’s club, maar het was een sjieke lichte zaal aan de Amsterdamse gracht. Deze zaal was gevuld met prof- en hobby-instagrammers die met een recept hadden bijgedragen aan het boek van Quaker, al dan niet door het winnen van een prijsvraag.

Ik vind mezelf al een gekke vent als ik een keer een nieuw smaakje van Quaker’s Cruesli® koop om ‘s ochtends door mijn kwark te gooien dus er ging een wereld voor me open. De recepten in het boek gingen van gebakken muesli tot aan havermoutijsjes en van granola shakes tot aan versgebakken bananenkoeken. Het werd me duidelijk dat er een hoop mensen creatiever zijn met hun ontbijt dan ik.

En toch werd mijn recept geserveerd tijdens het ontbijt. En dat maakte me trots en blij.

Maar het boek staat dus propvol met allemaal havermoutrecepten die nét even wat inspirerender zijn dan chocolavermout. En het boek kun je hier downloaden.

Ik zou het doen.

En er is ook een filmpje: