#smerigeslootbrood

Als je (een eetrijpe) avocado toevoegt aan een cake / brood / koekrecept en je gebruikt ook nog wat donkere ingrediënten die wat karameliseren (zoals dadels) dan ziet je eindproduct er dus uit alsof het een tijdje in een broeierige sloot heeft liggen rotten. Groen met bruin.

Jummie.

Maar weet je wat het is? Het is best lekker en ik wil het recept niet aanpassen. Die avocado mag er niet uit, ook al is warme avocado normaalgesproken niet te vreten. Dat bewijst dit recept van Tim Ferriss voor The Eggocado, wat ik de laatste tijd nogal vaak voorbij zie komen. Mensen, serieus, trap er niet in. Warme avocado met eieren is smerig.

Maar warme avocado met eieren en havermout en dadels en amandelen en wortel is bijzonder lekker.

Wel eiwitarm, vetrijk en calorierijk. Dus zie maar even wat je er mee doet.

This ain't pretty

This ain’t pretty

Ingrediënten (voor geen idee hoeveel personen)

  • 150 gram havermout (of 75, ik weet het niet meer)
  • 1 theelepel baking soda (een groot snufje dus)
  • 200 gram geraspte wortel
  • 15 van die kleine dadels of 6 medjoul dadels
  • 1 eetrijpe avocado
  • eieren
  • 25 gram amandelen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (alles moet altijd op 175 graden, take notice)
  • Meng in een keukenmachine de havermout met de baking soda tot een meel
  • Voeg de eieren en avocado toe en meng verder
  • Roer de wortel er door
  • Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier of een muffinpan met muffincups
  • Doe het beslag in de vorm
  • Vermaal in de gebruikte keukenmachine de amandelen kort en verspreid ze over de cake
  • Doe de cake vet lang in de oven of de muffins iets korterder
  • Uit de oven nemen en warm of koud eten
  • #smerigeslootbrood #geentroep