Strijden voor Gerda

Toen ik in 2013 personal trainer was en mezelf nogal serieus nam in dit vakgebied, kreeg ik regelmatig vragen van klanten over allerlei onderwerpen. En omdat ik 1-op-1 communicatie niet echt efficiënt vond (en vind) en verwachtte dat er meer mensen dezelfde vragen hadden, startte ik een blog om die antwoorden op te publiceren.

Zo kon ik meer mensen bedienen met evenveel moeite.

De wereld werd een betere plek. Op communicatiegebied dan. Niet op het gebied van kennis, want wat ik verspreidde was tamelijk ongefundeerd.

Beste Gerda

De vraag van Gerda

De reden waarom ik de vraag van Gerda gisteren openbaar heb gemaakt was eigenlijk precies dezelfde. Maar zo openbaar was die vraag trouwens niet. Want behalve haar leeftijd, lengte en gewicht weet niemand iets van Gerda. Niet wie ze is, hoe ze er uit ziet, waar ze woont en wat haar e-mailadres is. En die algemeenheid beschrijf ik ook in mijn reactie.

Gerda zou overigens ook best eens geen Gerda kunnen heten. Zoals ik ook eigenlijk helemaal geen Jelmer heet maar Captain Awesome.

Bovendien vermoedde ik door de vraagstelling en inhoud dat Gerda op een andere manier tegen dit soort dingen aankijkt dan ik en een groot deel van de mensen die mijn blogposts lezen. Dat vind ik heel erg interessant en daarom belangrijk om erop in te gaan. Omdat we niet allemaal hetzelfde naar de wereld kijken. En dat besef is waardevol.

Het stoort me dan ook enorm dat mensen reageren met de opmerking dat ik Gerda publiekelijk belachelijk maak. Want het is niet publiekelijk vanwege het bovenstaande en bovendien maken misschien slechts de lachende reacties Gerda belachelijk, terwijl ik juist een verhaal wilde vertellen met mijn post.

Strijden om Gerda

Het account @lipstickendumbells (ik had er overigens voor gekozen om alle drie de woorden in het Engels te schrijven en dan ook de juiste schrijfwijze van dumbbells te kiezen, maar dan vraag ik me af waarom ik als rechtschapen man in godsnaam zo’n accountnaam zou hebben) reageerde bijvoorbeeld op Instagram zo, en kreeg bijval van een handvol reaguurders na haar (die haar overigens, hoe ironisch, tegelijk foutief en ook juist probeerden te taggen). Ondanks het feit dat @lipstickendumbells mij ’99% van de keren fucking briljant vindt’ (dan neem ik je dus al helemaal niet serieus, intense fangirl), was m’n post ‘een beetje jammer’.

Ook kreeg ik het verwijt dat ik Gerda net zo goed een behulpzaam bericht terug had kunnen sturen, maar dat is dus PRECIES wat ik deed.

Alleen bereikte ik daar tegelijkertijd nog duizenden mensen mee.

Welkom op internet.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. You did good hoor! Was het maar zo simpel en bestond er voor een vast recept voor de som leeftijd+lengte= deze aanpak.

Comments are closed.