Stuk ongeduld

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Terwijl ik aan de balie bij de ING nog maar weer een nieuwe rekening opende voor al dat geld wat er tegenwoordig binnenkomt, was ik m’n e-mail aan het checken én aan het beantwoorden. Gewoon middenin een gesprek met Yakub, een alleraardigste senior nogwat. Super asociaal natuurlijk, maar ik kon kennelijk niet wachten tot ik even alleen was.

En toen ik het bankkantoor uit liep, bestelde ik een Uber en zat ik daarna constant naar het kaartje te turen om te zien waar m’n chauffeur zich bevond.

Ik realiseerde me opeens iets.

Ik realiseerde me dat we allemaal niet willen wachten en we alles moeten weten. ‘We’ ja. Want ik weet dat ik niet de enige ben.

En nu heb ik het eindelijk door. De kern van álle problemen is dat we ongeduldig zijn. Overal en altijd. Niets meer en niets minder. Het leven is kort (daar kom ik steeds meer achter als ik mijn haar achterover kam) en daar is vrijwel iedereen nogal gepikeerd over. Vooral ik. Maar jij zeker ook.

Dat is ook de reden waarom 30 day challenges bestaan en waarom mensen snel willen afslanken. En waarom je van rij wisselt voor de kassa in de supermarkt. En de reden dat je zucht als Whatsapp het 5 seconden niet doet.

Joh, ongeduld is nergens goed voor. Dat is je hengel ophalen in de hoop dat er stiekem toch een vis aan de haak zit, ook al ging de dobber niet onder. Ongeduld is een willekeurige lading verf tegen een doek gooien en verwachten dat er een nieuwe Nachtwacht op staat.

Ongeduld is genoegen nemen met iets minderwaardigs omdat je langetermijnvisie mist.

Ongeduld is onrijpe appels plukken.

Maar ongeduld is ook corrigerend ondergoed aantrekken.

En ongeduld is dus precies de reden waarom komende zondag 8 maart heel Nederland massaal met 13 graden in een waterig zonnetje op het terras gaat zitten koukleumen.

Als whatsapp 5 seconde vastloopt.

Als Whatsapp 5 seconde vastloopt.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek