The Green Middenweg

The Green Middenweg

Nou we hebben het voor elkaar hoor. Mede door het toedoen van voornamelijk zichzelf, Karin Luiten, Francesca Kookt (ik weet haar echte achternaam niet), Arjen Lubach, heel fucking Twitter, Jelmer de Boer en die vrouw achter je bij de kassa met die Bonusaanbieding borrelnoten is The Green Hapiness veranderd van een een nonsens blatend blogje met een boek naar een nonsens blatend blogje met een boek waarvan heel Nederland weet dat het nonsens zijn.

Maar niet snapt waarom.

Dus we moeten ons nu niet op de borst kloppen. Vooral ook niet omdat je rugvet dan waarschijnlijk iets te lang natrilt en dat ziet er zo smakeloos uit.

Dat The Green Happiness bullshit verkondigt, wil nog niet zeggen dat je nu iedere ochtend een frikadelbroodje bij de Kiosk moet kopen. Of dat je je toastjes-met-kipkerrierecord komende zaterdagavond op die verjaardag weer moet scherpzetten.

Je kunt ook gewoon normaal doen zonder abnormaal te doen. We weten dat we in ieder geval de richting van The Green Happiness niet op moeten, maar welke richting wel is nog even de vraag.

Voor velen althans.

Het is nog steeds van belang om niet teveel troep te eten en het is ook verstandig om plantaardig te eten. En dan heb ik het niet over margarine, maar over groente en fruit en zaden en noten. Maar niet per se voor of na een ei.

Het is ook nog steeds verstandig om niet te eten als het wel half zes ’s avonds is maar je geen honger hebt omdat je die middag (helemaal niet toevallig, want dat gebeurt iedere week wel een keer) door je collega getrakteerd bent op van dat gore slagroomgebak met zo’n goor bezweet chocolaatje en zo’n stukje mandarijn waarvan je je afvraagt hoe ze dat vliesje er zo mooi af hebben gekregen.

Ja, dan is het slim om naar je lichaam te luisteren en je diner over te slaan. Of niet zoveel te eten. Of soep of een salade te eten. Zonder slasaus.

En het is ook verstandig om nu niet zelf de voedingsspecialist uit te gaan hangen want ook al snapt The Green Happiness er geen reet van, jij snapt er nog minder van. Met je ‘van suiker word je dik’ en ‘ik heb ergens gelezen dan je na 8 uur ’s avonds niet meer moet eten’. Dus bespreek het lekker op die verjaardag, maar als je kont niet tussen de stoelleuningen past, hou dan even je advies aan anderen voor je. En ga ook niet op die video van Arjen Lubach reageren met je zogenaamde kennis.

Ik denk dat deze discussie nog eeuwig gaat duren.

En ik ben trouwens ook maar een nonsens blatend blogje met een boek.

Dat komt trouwens 12 oktober uit, heet Eet Taart Krijg Een Sixpack en kun je hier alvast bestellen.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu