Today was a good day

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

De wekker gaat om zes uur, maar mijn lichaam ligt nog te slapen in New York. Ik wil zes uur later wakker worden in een andere tijdzone. Maar er moeten dingen gebeuren.

Met bonkende koppijn en m’n ogen nauwelijks open trek ik een halve bak kwark uit de koelkast. Ik snijd een eiwitreep netjes in 32 stukjes en kukel ze met wat honing in de kwark. Nooit roeren natuurlijk. Roeren is voor boeren.

De zon schijnt en ik doe m’n zonnebril op.

De hele dag is volgepland met meetings, sollicitaties en brainstorms. Maar dat betekent alleen maar dat het best lekker gaat op het werk. Nog een meeting. Even wat uitwerken. Havermoutpap. Sollicitatie. Nog even wat overleggen. En door.

Het regent.

In de bus valt een envelop met daarin een magazine. Twee pagina’s in 100% NL. Net geen nietje door m’n navel. Toch tof. Alsof Nederland wil lezen wat Jelmer de Boer doet. Blijkbaar is daar vraag naar.

Het regent.

Een mail. De zoveelste uitgever die een boek met me wil uitgeven. Alsof Nederland ook in een boek wil lezen wat Jelmer de Boer te vertellen heeft. Blijkbaar is er vraag naar.

Het regent.

Ik bestel een Doormeal en hij blijkt lekkerder dan m’n favoriet te zijn. Ik eet al mijn Doormeals koud en ook deze is zo bijzonder goed te beuken. Eend met courgette. Ik had het zelf niet kunnen bedenken maar eet het met smaak op. En minder dan 400 kcal. Ook nog dichterbij m’n doel. En weer een eend minder op de wereld.

Het is droog.

Ik fiets naar de andere kant van de stad maar ik mag het geen fietsen noemen. M’n elektrische fiets duwt me er naar toe. De selfie die ik maak levert me nog geld op ook. Een gesponsorde post. Alsof mensen zitten te wachten op een foto van Jelmer de Boer. Blijkbaar is er vraag naar.

Het regent.

Ik loop een deurtje verder naar de AKO en bekijk als Narcissus de nieuwste Vogue. Ik zie mezelf in een bruin wollen pak mijn bovenstebeste James Deanlook doen. Alsof ik een fotomodel ben. In een lijstje met aanstormende talenten. Alsof mensen een paginagrote foto van Jelmer de Boer willen zien in een modemagazine. Blijkbaar is er vraag naar.

Het regent nog steeds.

Nog een deurtje verder laat ik mezelf een vetvrije cappuccino met suikervrije vanillesiroop inschenken. Ik schrijf een nieuwe blogpost en plan ‘m in voor morgen. Die van vandaag wordt goed ontvangen. 10.000 bezoeken op een avond omdat ik wat te melden heb. Alsof mensen willen lezen wat ik opschrijf. Blijkbaar is er vraag naar.

Het is droog.

M’n fiets duwt me naar de gym en daar vind ik tussen alle septembervoornemens een plekje om mijn Personal Body Plan uit te voeren. Het gaat teringlekker. Ik zweet als een walvis (dat zoute water waar ze in zwemmen komt toch ergens vandaan), ik kan bijna niet meer op mijn benen staan en de spierpijn in m’n kont begint al voordat ik de gym uit loop. Ik was even vergeten hoe een endorfine rush voelde. Het is awesome.

En het is droog.

Ik fiets naar huis en sluit de dag af waar ik ‘m mee begonnen ben. Kwark met een eiwitreep in 32 blokjes en honing.

En deze post.

Today was a good day. Net als alle andere tegenwoordig.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek