Vezelrijke kwarktaart

Vezelrijke kwarktaart

Dit is een recept voor een vezelrijke kwarktaart, waarmee je lekker kunt ontbijten. Eigenlijk is het volgens de officiële definitie helemaal niet rijk aan vezels, maar de politie kijkt niet mee.
Vezelrijke kwarktaart

Sinds ik die fitgirl aan de haak heb geslagen, sta ik weer iedere dag te kokkerellen in de keuken. Indruk maken. Je begrijpt me vast. Maar ik ben dus ook iedere dag via Pinterest allemaal receptenblogs aan het afstruinen naar nieuwe brouwsels en baksels. En ik kom er nu achter dat je ieder recept moet beginnen met een kutverhaal over je sneue leven.

Ik ben al aardig op weg.

De vezelrijke kwarktaart is een recept wat ik samen maakte met mijn collega Paul Bosma. Want hij komt uit Friesland en eet dus roggebrood (wat in dit recept zit) maar voor de rest is het een prima kerel.

Die vezelrijke kwarktaart is een bescheiden succes maar er klopt geen reet van. Het is volgens de regels van het Voedingscentrum helemaal niet vezelrijk, en zeker niet als je zelf een variant maakt met Oreo’s, mango’s, havermout of Listerine.

Dan is ’t gewoon helemaal mis.

Mijn leven is trouwens ook best mislukt als de Vezelijke Kwarktaart het grootste succes in m'n leven is. 30 jaar en dan nóg geen Minister-President, nóg niet met Justin Bieber gechilld en ook nog niet eens eigenaar van KLM.

Jammer wel.

Wat ook jammer is, is dat het recept voor Jan Modaal (nee, laten we het wat vrouwelijker maken door Myrna Medium als voorbeeld te nemen) nog nét even te moeilijk is om te onthouden. Daarom komen jullie dus ook altijd terug op deze pagina.

Snel door dit kutverhaal scrollen en dan dat recept lezen. Met die stomme grapjes er in.

Ik heb de hoeveelheden dus even wat aangepast. Afgerond. En meer opties toegevoegd.

Kan niet misgaan.

Heb ik genoeg geluld voordat ik terzake kom? Mooi.

Ingrediënten (voor een heule taart)

  • 1 liter Optimel Griekse Stijl Kers (maar je mag het best vervangen door wat je lekker vindt of wat er in je saaie dorpse C1000 te vinden is)
  • 200 gram light cream cheese (of volvet als je gains wilt maken)
  • 100 gram (Medjoul) dadels
  • 50 gram eiwitpoeder (naar keuze, maar kies vooral een smaak die past bij de kwarksmaak)
  • 250 gram bosbessen (die uit de vriezer van de Dirk hebben het meeste vezels) of ander fruit
  • PRECIES 32 gram roomboter
  • 10 plakjes gelatine
  • 200 gram vies (of Fries) Roggebrood

Spulletjes

  • Een springvorm van 24 of 26 cm
  • Bakpapier
  • Een keukenmachine
  • Een staafmixer (of een blender)
  • Een koelkast
  • Zwemspullen
  • GOED HUMEUR!!!!

Bereiding

  • Meng het roggebrood en de dadels in een keukenmachine fijn;
  • Smelt de boter (in de magnetron ofzo, kijk maar even) en voeg het toe. Zorg ervoor dat het precies 32 gram is;
  • Bekleed een springvorm met bakpapier (waarom zeg je dat zo? ‘bekleden’);
  • Spreid het dadelroggebroodbotermengsel uit op de bodem, druk aan, haal wat flessen Sinas en mayonaise uit je koelkast om wat ruimte te maken en zet de bodem ff koud;
  • Week intussen 10 gelatineblaadjes in koud water (mag ook 12 hoor, want er zitten immers 12 in het pakje en anders heb je weer drie jaar lang zo’n zakje met 2 gelatineblaadjes in je kast staan);
  • Meng de kwark, creamcheese en eiwitpoeder met een staafmixer (of een blender);
  • Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn;
  • Verhit de bosbessen in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt;
  • Knijp de gelatine uit en roer door de bosbessen;
  • Voeg het bosbessengelatinemengsel door het kwarkcreamcheeseeiwitpoedermengsel en roer goed door;
  • Giet het bosbessengelatinekwarkcreamcheeseeiwitpoedermengsel op de bodem en laat het ten minste 3 uur opstijven in de koelkast;
  • Neem de taart uit de koelkast op een Christelijk tijdstip en fotografeer zo mooi mogelijk, tag me in je Instagramfoto en smul ervan;
  • Succes.

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)

  • 235 kcal
  • 5g vet
  • 22gr koolhydraten
  • 5g vezels
  • 19g eiwit

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox