De vrouw die m’n leven veranderde

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Op 12 oktober komt m’n boek Eet Taart Krijg Een Sixpack uit en naast het feit dat er geen komma in de titel staat terwijl die er wel zou moeten staan net als na het woordje zin in deze zin is het ook een feit dat er geen voedingsadvies in staat.

En ook geen trainingsschema’s. En ook geen recepten.

Lekker dan. Bestel het vooral alvast.

Ik heb besloten zo weinig mogelijk voedingsadvies te geven (ook hier op m’n blog) omdat ik er achter kom dat ik geen expert ben en ik daarnaast vind dat iedereen het ten eerste helemaal zelf moet weten en ten tweede iedereen anders is. Dan is specifiek voedingsadvies in een boek een beetje onzinnig.

Behalve soms.

Er zijn spaarzame gevallen waarin algemeen voedingsadvies wél zinvol is. Het Voedingscentrum doet hard haar best, maar komt nogal eens kneuzig over en omdat iedereen het Voedingscentrum beschuldigt van het ontvangen van giften van grote boze bedrijven, is het bijna gedaan met de goede bedoelingen.

Jammer wel. Kunnen zij ook niet zoveel aan doen. De schuld van grote domme mensenmassa met hun debiele rare illuminatigedachten.

En de Schijf van Vijf klinkt ook best stom. Laten we eerlijk zijn.

Gelukkig bestaat Saraï Pannekoek. De oplettende lezer kende haar al.

Saraï is (samen met Paul, Paul, Jorden, Robert, Milou en Denise) de reden dat ik geen advies meer durf te geven. Samen vormen ze het knowledge team van Changing Life (en denken ze onder andere na over de 4 pijlers van Personal Body Plan – gedrag, voeding, training en herstel) en Saraï is verantwoordelijk voor het onderdeel voeding.

Die heeft daar een mening over die er echt toe doet zeg maar.

Zij bedacht onlangs de Daily Essentials. En toen ik het snapchataccount van Personal Body Plan overnam riep ik iedereen op om een screenshot te maken van die Daily Essentials die bij ons op kantoor op een whiteboard geschreven waren.

Deden honderden mensen.

Toen dacht ik: Hey, blijkbaar is dat bestwel awesome.

Duurde bij mij ook even.

De Daily Essentials zijn een lijst met aanbevelingen (op voornamelijk voedingsgebied) die je dagelijks kunt toepassen. En die aanbevelingen zijn voor vrijwel iedereen van toepassing. En dan zijn er ook nog wat Weekly Essentials. Ook voor iedereen.

Ok vertel dan.

Ok.

The Daily Essentials

 • Eet minimaal 250 gram groente
 • Eet 200 gram fruit
 • Eet volkoren graanproducten & aardappelen
 • Eet 15 gram ongezouten noten & zaden
 • Eet zuivel en/of zuivelvervangers
 • Eet onbewerkt vlees of vleesvervangers
 • Eet zachte en/of vloeibare vetten
 • Drink minimaal 2 liter vocht
 • Beweeg 30-60 minuten

The Weekly Essentials

 • Eet peulvruchten
 • Eet vette vis
 • Ga met je bek in het zonlicht
 • Doe krachttraining

De Daily Essentials zijn eigenlijk niets meer dan de adviezen van het Voedingscentrum, maar zoals je net las staan die buitenspel.

Print ze uit, sla ze op in je telefoon, maak er een app van, plak ze op je spiegel. Doe het iedere dag. Kijk maar even.

Je leven wordt er beter van. Mijne in ieder geval wel. Maar dat komt omdat die vrouw die écht m’n leven veranderde me er iedere dag aan herinnert.

En nu heb ik niet echt een argument voor het kopen van m’n adviesloze boek.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek