Waarom calorieën tellen stom is

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Als je wilt afslanken, wordt er vaak gesuggereerd dat het van belang is om calorieën te tellen. Immers: we weten nu allemaal wel dat calorieën in minus calorieën uit zorgt voor onderkinnen en hangbuiken maar ook voor sixpacks en anorexia. Dat klopt helemaal. En als je het tegendeel beweert, heb je ongelijk.

Door calorieën te tellen kun je dus heel goed inzichtelijk maken waarom je die eerstgenoemde onderkin of juist anorexia krijgt.

Maar in beide gevallen heb je natuurlijk een verstoorde relatie met voedsel.

Met minder moeite behaal je misschien wel een beter resultaat. Minder eten = afvallen. Of, minder snel aankomen. Kan ook. Dan moet je nog minder eten. Of meer bewegen, maar dat is niet effectief en efficiënt. En vaak saai. Gewoon helemaal kut.

Je kunt dus afvallen zonder er moeite voor te doen. Sterker nog: het bespaart alleen maar tijd. Iets níet eten is de meest eenvoudige, goedkope, tijdsbesparende activiteit die je kunt doen waarmee je ook nog eens je doel behaalt.

Calorieën tellen is stom. Eet minder.

En cardio is kut.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek