Waarom het broeikaseffect je dieet is

Waarom het broeikaseffect je dieet is

Terwijl de Hello Freshbezorgers in mijn geboorteplaats Hoogeveen op hun bakfietsbakkes gaan omdat het daar veertien meter ijzelt, is het in mijn huidige woonplaats Amsterdam klassiek Nederlands winterweer: net niet aan het vriezen, net niet aan het regenen, net niet aan het stormen maar wel de hele dag donker en voor de rest volkomen kut.

Zeker voor zo’n fanatieke badmintonner als ik.

De bevroren bovenste helft van Nederland is in rep en roer, en omdat de baas toch wel betaalt zitten we de hele dag op Twitter onze mening er over te verkondigen. En filmpjes van op straat schaatsende werklozen te posten.

He he het is eindelijk winter.

Ja, want vorige maand waren we nog druk met het broeikaseffect en klaagden mensen over het feit dat de klaprozen in de berm aan het bloeien waren. Dan komt die ijzel opeens goed uit.

Toch geen broeikaseffect. Probleem weg. Top. Laten we ons weer druk maken over asielzoekers.

Maar die redenering komt mij als verdwaalde healthblogger maar wat bekend voor. Het is namelijk precies dezelfde als die persoon die iedere dag roze koeken met bacon in z’n vla eet maar na een wortel en een Cola Light denkt dat ie weer goed bezig is.

Zo werkt het dus niet.

Die ene week kou lost geen broeikaseffect op zoals een week sla eten er niet voor zorgt dat die lap vet onder je kin vandaan gaat.

Nee, alleen als je je hele leven met mate eet los je je probleem op en hou je je oplossing en stand en maak je kans om net zo knap en sexy als ik te worden.

En dan kun je door dat broeikaseffect dus al in februari naar het strand.