Waarom ik een Personal Body Coach nodig heb

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ongeveer drie jaar geleden speelde ik dat ik personal trainer was bij HealthCity in Groningen. En even voor m’n manager die nu meeleest: ik deed echtwel m’n best hoor én m’n klanten behaalden resultaat, maar ik was niet echt een goede personal trainer.

Dat kwam ten eerste omdat ik nogal ongeduldig ben en ten tweede omdat ik er niet voor heb gestudeerd. Maar ik was wel enthousiast, leergierig en direct. Maar dat maakt je niet direct de beste procesbegeleider.

In die tijd als personal trainer kwamen en gingen er stagiairs van verschillende opleidingen. De één was niet zo goed en kon je wijsmaken dat hij de banden van de spinningfietsen op moest pompen en de ander was enthousiast, leergierig en assertief. En deed z’n opleiding goed.

En dan is Jelmer de Boer je stagebegeleider. Die gast met dat blogje en die maar wat doet. Lekker dan. Wat gaat hij je nou leren? Hoe je tegen een klant zegt dat ‘ie niet zoveel moet vreten? Of hoe je op je best een high five geeft? (zo)

Gelukkig ben ik ook goed in m’n snor drukken en redde deze specifieke stagiair zich wel. Hij kon zichzelf wel aardig coachen. De stagiair heette Bram Bembom en zo heette hij echt.

Als je één letter in z’n naam verandert staat er ‘Bam! Bermbom!’ en dat is een cru maar wel een leuk grapje.

Een paar maanden later besloot ik dat ik geen personal trainer meer wilde zijn omdat er veel meer mensen veel meer kennis van zaken hebben en belangrijker nog: daadwerkelijk goed zijn en willen zijn in procesbegeleiding.

Ik schrijf liever een blogpost over onderkinnen en gefrituurde gevulde koeken met daartussen een kroket uit de magnetron.

Langzamerhand draaide het een beetje om en ging ik van hulp geven (als je dat zo wilt noemen) naar hulp vragen. Guy Droog hielp me in twaalf weken de beste powerlifter van het oostelijk halfrond te worden, Dogan Tekin voerde me misselijk met kwark en slagroom en liet me hoger springen dan de Eredivisevoetballers die hij begeleidt, Evert de Bevert trok gerust 2,5 uur voor me uit om lekker te powerliften, Jorden Bres liet met twee keer per dag trainen en maakte een kast van me binnen een maand en Tom Groteborst was m’n Personal Body Coach. En dan vroeg ik Saraï onder werktijd de oren van het hoofd over voedsel en vroeg ik Robert Stols (van deze filmpjes) hoe je van die beenhammen krijgt als hij heeft. En dan was er ook altijd nog Mark tijdens en na de lunchpauze die liet zien dat consistentie de sleutel tot succes is.

Conclusie: ik heb altijd iemand nodig die me iets kan leren en me verder kan helpen. Iemand die me soms inhoudelijk helpt, maar vooral iemand die m’n proces begeleidt.

Om die reden begin ik dus op 3 oktober weer met m’n volgende periode Personal Body Plan. En aangezien ik nu zelf m’n coach mag kiezen, kies ik voor Bram Bembom.

Je leest het goed.

Nu klopt het eindelijk.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek