Waarom ik mezelf in slaap jank

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Ik jank mezelf vanavond in slaap. Mijn held heeft me namelijk enorm teleurgesteld.

Eerder vertelde ik je al over Casey Neistat, een bijzonder vindingrijke filmmaker en vlogger uit New York, die nog eens wat te vertellen heeft. Het is de enige vlog die ik dagelijks kijk. Samen met honderdduizend anderen.

In zijn laatste vlog wilde hij weer een boodschap overbrengen. En die boodschap maakte me aan het huilen. Tranen van intens verdriet. Tranen die letterlijk groeven in m’n wangen brandden. Kijk maar even.

Casey vertelde dat hij door drukte op zijn werk (hij heeft de Beme app bedacht) en door zijn baby van minder dan een jaar oud, zijn dieet verwaarloosde. Verwaarloosde in de zin dat hij vooral snacks at.

Die redenering heb ik nooit begrepen. Hoe kun je door tijdnood nu een slecht dieet krijgen? Het kost allereerst minder moeite om minder te eten en als ‘teveel eten’ niet je definitie is van een slecht dieet dan durf ik ook te beweren dat een verstandig dieet even gemakkelijk te volgen is als een niet-verstandig dieet.

Zeker op de plek waar Casey woont: Manhattan, New York.

Nee, een debiel dieet lijkt me eerder een resultaat van teveel tijd. Dan beland je dus op websites als die van de Energieke Vrouwenacademie en lees je dat koffie zorgt voor vetopslag.

Tijdnood mag nooit een excuus zijn voor een minder dieet.

Een minder voedzaam dieet is niet een dieet op basis van gemak, maar een dieet op basis van kennistekort.

Maar het ergste komt nog. Casey zegt letterlijk dat zijn slechte dieet op te lossen is met een driedaagse sapkuur. Waarna hij weer zijn oude dieet van chips, Oreo’s en frisdrank gaat oppakken.

Ik kan het waarderen dat hij de organische vegan sapjes zelf ook ‘overpriced’ noemt, maar dat neemt niet weg dat hij de boodschap van die sapjes gelooft: dat je door het drinken van groentensap je lichaam reinigt. En dat is natuurlijk, beste Casey Neistat, volledige onzin.

Het vervelende is ook nog dat zijn eigenlijke probleem een slechte voorbereiding op de New York Marathon is, die over zes weken plaatsvindt. Hij vindt dat hij weinig traint én (dus) slecht eet, waardoor hij in de video juist wél gaat trainen én de hele dag sapjes drinkt (behalve ’s avonds, wanneer hij een salade eet, maar dat is volgens zijn redenering ook vloeistof, maar dan verpakt).

Kijk aan: de wereld is weer eens zwartwit. Niet trainen en troep vreten versus wel trainen en sap drinken. Je kunt ook gewoon iets minder Oreo’s eten. Zoals ondergetekende.

Het kan ook anders.

Ik was vorige week toevallig in New York en ik weet dat die halve liters groentensap 10 dollar kosten. Dat overpriced is zeker waar, maar vooral ook vanwege de claim. Ik bedoel, als jij 10 dollar wilt betalen voor smaak, is dat prima. En als je denkt dat je er je lichaam mee reinigt ook. Joh iedere reden om 10 dollar te betalen voor een halve liter sap is prima, maar niet als je overweging voortkomt uit een kennistekort. Dat is jammer.

En gelukkig ben ik er voor je. Want ik weet alles.

Groenten- en fruitsapjes lossen niet een probleem op. Ze zijn misschien lekker (meestal niet), ze kunnen een fijne variatie zijn in veel diëten (wat betreft smaak, vorm en inhoud) en doen het goed op Instagram. Verder niet.

Een sapdieet is letterlijk voor niemand een verstandig dieet, en voor iemand die voor een marathon traint, is het simpelweg een domme keuze.

Dus beste Casey, mocht je toevallig in je spaarzame vrije tijd Nederlandse blogs door Google Translate halen, doe even normaal en ga weer gewoon filmpjes maken die ik vervolgens zo goed mogelijk probeer na te maken. En gebruik dat elektrische skateboard vaker.

Mensen zijn niet op de wereld gezet om te hardlopen. Mensen zijn op de wereld gezet om op elektrische skateboards te staan.

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek