Wat Tinder echt mist

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Er stond op nu.nl een bericht dat Tinder nu werk en opleiding toevoegt aan profielen. Dat is allemaal leuk en aardig, maar ik denk dat ze nog steeds het belangrijkste missen.

Ik ben de laatste tijd nogal op zoek naar mijn ware zelf. De alom bekende goeroe Deepak Chopra helpt me hier bij. Hij vertelt me dan in zijn boeken en artikelen op oprah.com over spiritualiteit en alternatieve medicijnen, en dan denk ik: ‘Deepak, wat ben jij een padvinder zeg.’ en dan luister ik weer gewoon naar mezelf. Naar Amsterdamse alledaagse spiritualiteit.

Want achter je ware zelf kom je maar op één manier en die leer je niet van wazige goeroes.

Je ware zelf zet je ook niet op Tinder.

Het nadeel van Tinder is dat je enkel wat basisinformatie van iemand ziet: de bestgelukte foto’s (vaak met een groepje exotische dieren, of met een groep vriendinnen, of met een groepje exotische vriendinnen), leeftijd, afstand, Instagramfoto’s en nu dus werk en opleiding. That’s it. Ja, gemeenschappelijke interesses. Maar ik like alleen vrouwen met de gemeenschappelijke interesse Jelmer de Boer.

De rest boeit me eigenlijk niet zoveel. Het gaat mij niet om uiterlijk (dit zeg ik natuurlijk alleen om goed over te komen, want natuurlijk swipe ik lelijkerds naar links), leeftijd of afstand, maar om het meest belangrijke op de wereld, wat je dus nérgens ziet, behalve op heterdaad:

Wat er gebeurt als je een brug op fietst.

Want geheel vrouwelijk Amsterdam lijkt door de mand te vallen als de fietsroute over een bescheiden Amsterdams bruggetje leidt. Alsof ze met een museumcollectie vol fossielen de Alpe d’Huez opfietsen als toetje van een bergetappe, terwijl ze updates checken op hun telefoon en de volledige breedte van de weg al slalommend opeisen.

Beenspieren werken niet of lijken volledig afwezig. Buikspieren zorgen niet voor balans. Hart dreigt te stoppen met werken. Longen raken oververhit.

Als al je systemen compleet beginnen te falen zodra er enige helling in het fietspad zit, dan ben je evolutionair aan het falen. Dan ben je gewoon af en doe je niet meer mee. En dan moet je dus naar links geswipet worden.

Dan kun je een 21-jarig model zijn en in de buurt wonen en samen met mij Jelmer de Boer liken, maar dan ben je alsnog af.

Ik stel voor dat ieder Tinderprofiel een filmpje heeft met daarop een demonstratie hoe je een brug op komt. Want onfatsoenlijk een brug op fietsen is de grootste afknapper op aarde. Na het liken van Deepak Chopra en van die enorm lelijke Nikes dan.

Derp

Derp

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek