De beste weegschaal

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Dagelijks krijg ik vragen van lezers en kijkers en ik probeer ze allemaal te beantwoorden (ik schrijf doelbewust ‘probeer’ omdat ze soms te stom zijn om te kunnen beantwoorden en meestal ben ik te stom om ze te kunnen beantwoorden).

Deze week kreeg ik allerlei vragen in m’n mailbox. U vroeg mij of ik in een suikerfabriek wilde kijken (graag), hoe ik ben begonnen met bloggen (door het te gaan doen), welke opleidingen ik heb afgerond (Communicatiesystemen, Multimedia en Vormgeving, Communicatie- en Informatiewetenschappen en Sociale Geografie en Planologie), hoe ik bij Personal Body Plan terecht ben gekomen (Facebook Messenger), of ik hetero ben (ja), waar je de beste vliegticketdeals kunt vinden (check hier) en nog veel meer, maar mijn favoriete vraag van de week was deze:

Welke weegschaal moet ik kopen?

Of, in wat meer woorden:

Ik weet overal een antwoord op

Nu heb ik zelf geen weegschaal, en dat heb ik ook al eens verteld (bijvoorbeeld aan Gerda), maar ik moet er maar niet van uitgaan dat iedereen al mijn stukjes heeft gelezen, dus dat zie ik dan maar door de (gewoon normaal formaat) vingers.

Maar het is toch wel grappig om deze vraag te stellen aan de eerste-de-beste niet-expert op het internet.

Ik kan hier geen antwoord op geven.

Ik weet niet of het gaat om een keukenweegschaal of een gewone weegschaal (heet dat een mensenweegschaal?) en bovendien: als je huidige totaal afwijkt, wat betekent dat dan? En als je weegschaal altijd precies evenveel afwijkt, dan is ‘ie dus niet valide, maar wel betrouwbaar. En dan moet je overwegen (pun intended) of dat een probleem is. En hoe weet je wanneer en of je weegschaal afwijkt?

Nee, ik weet niet welke weegschaal de beste is. Maar misschien is je vraag om een tip niet een vraag naar een specifieke weegschaal, maar gewoon een vraag naar een willekeurige tip. Dus bij dezen: Koop er één bij bol.com, want via die link krijg ik een percentage van het aankoopbedrag.

Succes.

En als je nog eens een vraag hebt, stel ze gerust.

Ik heb trouwens wel een keukenweegschaal en die is van het merk Korona, maar dat is een enorm kutding. Koop die niet.

Cheater cheater, compulsive eater.

A photo posted by Jelmer de Boer (@geentroep) on

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek