Wezenloos vreten

Dieren vreten ook wezenloos, maar die zijn niet zo dik als jij

Als je iedere dag 3 dropjes eet, 3 dropjes die je niet verbrandt, 3 dropjes teveel, dan ben je aan het eind van het jaar 3 kilogram zwaarder. Dit heb ik niet uitgerekend, maar het klopt wel ongeveer. Het is daarom zo geweldig interessant dat er mensen zijn die nimmer in gewicht toenemen noch gewicht verliezen of althans een smalle bandbreedte hebben waar zij binnen blijven.

Het is daarom ook interessant om te zien dat er mensen zijn die extreem veel in gewicht toenemen, net als dat het interessant is dat er mensen zijn die extreem veel afvallen. Hoe werkt dat nou?

Deze vraag kan ik onmogelijk beantwoorden. Maar het antwoord kan wel benaderd worden.

Mijn en jouw lichamen zijn niet zo goed in rekenen. Er zit geen ingebouwde caloriemeter in je maag die notifications op je netvlies doet projecteren wanneer je voldoende verzadigde vetzuren hebt gegeten. Evenmin weet je zonder hulpmiddelen wanneer je je calorische behoefte hebt verzadigd.

Ons eetgedrag wordt niet bepaald door honger, maar door wezenloze beslissingen.

[quote align=”” name=”Bakker”]Meneer, u krijgt de tweede croissant gratis hoor.[/quote]

[quote align=”” name=”Jelmer”]Ja, maar ik heb dus maar behoefte aan slechts één croissant.[/quote]

[quote align=”” name=”De volgende in de rij”]Mag ik ‘m dan van u?[/quote]

Ons consumptiepatroon is niet meer gebaseerd op honger en dorst, maar op een tweede pak speculaas gratis en gezellig M&M’s bij de film. En dat is totaal niet erg, als je voor de rest je bakkes dicht weet te houden, maar dat gebeurt nogal weinig.

Wezenloos eten in je muil douwen is misschien wel één van je grootste valkuilen wanneer je wilt afvallen.

Think about it. Je kunt in principe een maand zonder voedsel (ik zou het je niet willen aanraden) en dat betekent dat je die Mars tijdens je forensenritje van Abcoude naar Amsterdam misschien niet hoeft te nemen en dat dat ‘lekkers voor de tv’ niet per se verstandig is. Evenmin slaat een dessert vrijwel nergens op.

Het is linksom of rechtsom nog steeds zo dat je minder moet eten als je wilt afvallen. En als je stopt met wezenloos vreten dan ben je al een heel eind op weg. En je ziet er ook wat minder achterlijk uit.

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu


Comment (1)

  1. Pingback: Calorieën gokken | Jelmer de Boer

Comments are closed.