Wormen vangen

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

In regenachtig weer staat er altijd een zooitje meeuwen op grasvelden op de plaats te trappelen. Zoals je vroeger ging ‘pieren wippen’ met een schop of riek, zo doen meeuwen dat ook. Trillingen van een mol nadoen, in de hoop dat wormen in allerijl naar het oppervlakte komen. En ze dan opeten. Of gebruiken als aas om een baars te vangen.

Een bijzonder fenomeen. Maar wel erg logisch.

Zouden hardlopers voor een rood stoplicht hetzelfde doen? Als ze als een kleuter met een espresso-overdosis ongecontroleerd staan te hupsen met die glimmende ruimteschepen aan hun voeten.

Waarom staan die mensen als intense idioten te ‘dribbelen’?

Is het om hun hartslag hoog te houden? Is het om in een ritme te blijven? Is het omdat hun app anders stopt? Is het om aan de rest van de wereld duidelijk te maken dat je écht wel, ondanks tijdelijke verkeersconventies in jouw nadeel, in beweging wilt blijven? Dat het niet aan jou ligt dat je stilstaat…

Of is het omdat het kennelijk normaal is om zulks te doen, maar je echt niet weet waarom je het doet?

Of is het écht om wormen te vangen?

Vertel het me, hardlopers. Jullie zijn een bijzonder volk.

Thuisblijven is duurder

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek