Zoenen met Jelmer

Meld je anders ff aan voor m’n (wel toffe) nieuwsbrief op zondag

Iets meer dan 416 dagen geleden maakte ik een mooie transfer van het mooie en altijd rustige Hoogeveen (daar waar ze willekeurige asielzoekers aanvallen) naar het minstens zo mooie en altijd bruisende Amsterdam (daar waar ze ook buitenlandse mensen aanvallen, maar dan volledig terecht omdat ze als blinde pinguins op het fietspad lopen).

Mijn onwetendheid van stadse omgangsvormen manifesteerde zich in de manier waarop ik vrouwen groette. Ik was ‘moi’ en ‘doei’ gewend op de prairie, maar in Amsterdam moet je blijkbaar zoenen.

Drama.

Want moet je dan 3 keer zoenen? Of 1? Of een knuffel? En is het anders als je iemand niet goed kent? Of familie is? Of beide? En als je liever geen lichamelijk contact maakt, zijn er dan uitzonderingen?

Het was voor mij een compleet raadsel, maar na die iets meer dan 416 dagen heb ik de oplossing. Immers: we kennen allemaal de 10000 hour rule, de regel dat je 10000 uur nodig hebt om een bepaalde vaardigheid meester te worden.

En dat moment is dus nu gekomen.

De definitieve conclusie luidt als volgt:

De beste manier om een vrouw te begroeten is door middel van een niet echt gemeende knuffel en één wangzoen van de man aan de vrouw die eventueel ook in de lucht mag blijven hangen en overigens niet verplicht is, waarbij alle mogelijke uitzonderingen voor familieleden, ex-vriendinnen en onbekenden er voor zorgen dat het nog steeds thunder kut is.

Ik kan nog steeds niet zoenen.

fml


Edit: blijkt ook nog eens dat ik ongelijk heb

Eet Taart Krijg Een Sixpack

Heb je m’n boek eigenlijk al gelezen?

In Eet Taart Krijg Een Sixpack leer je hoe je een sixpack kunt krijgen terwijl je taart eet en andersom. Mét een interview door Arie Boomsma. En net zulke stomme grapjes als hier.

Bestel nu voor €20,—

Hey ik heb ook een podcast en ik schreef ook een boek