Zoete burgers

Iedere keer als ik burgers op zoete broodjes maak lopen mensen te bitchen. Totdat ze ze proeven.

Ooh dit is eigenlijk best lekker.

No shit. Ik maak het toch?

Belangrijk bij het maken van de burger is het weglaten van de sla. Sla op een burger is een doodzonde. Dan ben je compleet van de pot gerukt. Verder is het belangrijk om zowel de tomaat als de augurk een goede plek te geven. Beide zijn de essentie van de burger. Ook mag de plak laffe smeltkaas niet ontbreken.

Ingrediënten (voor 2 stuks)

  • 2 zoete broodjes (AH)
  • 2 grillburgers (AH)
  • 2 plakken smeltkaas met cheddar
  • 4 plakken paardenrookvlees
  • 2 plakken tomaat
  • 4 schijfjes augurk
  • mayonaise
  • ketchup
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de broodjes doormidden
  • Bak de burgers goudbruin in de olijfolie
  • Bak de paardenrookvlees en zet het vuur zacht
  • Leg de broodjes 5 minuten in de oven
  • Smelt de cheddarkaas op de burgers op laag vuur
  • Neem de broodjes uit de oven en besmeer met mayonaise
  • Leg de burgers en rookvlees op de broodjes
  • Beleg met tomaat en augurk en ketchup
  • Doe de bovenkant van het broodje op de burger
  • Eet smakelijk

Voedingswaarde (per 2)

  • 763 kCal
  • 52 gr koolhydraten
  • 45 gr vet
  • 40 gr eiwitten
  • 4 gr vezels

Disclaimer

Heeft helemaal niets met verstandige voeding te maken, maar het zijn gewoon lekkere burgers. En snel klaar.

Thuisblijven is Duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik ben een boek aan het schrijven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs en als je pre-ordert, neem ik je mee in het schrijfproces. Dan leer je ook nog eens hoe je een boek schrijft en zelf publiceert.

Pre-order