Zuid-Tiroler wijnen proeven met Ted

Dit artikel (en video) kwam tot stand in samenwerking met mijn vrienden uit Zuid-Tirol

Ik moest een stukje gaan schrijven over Val Venosta in Zuid-Tirol want het toeristenbureau van Zuid-Tirol leek dat een goed idee. Maar ik kon er niet naar toe want dat was te kort dag. Dus was er maar één oplossing en dat was samen met Ted wijn gaan proeven uit die regio. Want, die regio is helemaal prima. Kun je alvast hier lezen.

Val Venosta ligt in Zuid-Tirol en dat ligt in Noord-Italië en het lijkt vooral op Duitsland. Dat is niet heel raar, maar toch op z’n minst opvallend. Het is een soort combinatie van Duitse degelijkheid en de Italiaanse keuken in een Oostenrijks jasje. In de Alpen, dicht tegen de Zwitserse grens. Met Italiaanse plaatsnamen, waar mensen Duits spreken.

Dat de combinatie Duits-Italiaans helemaal prima is bewees eerder al de Kinder Bueno.

Ted en ik gingen voor wijnen. Want sinds ik een volwassen man ben (7 april 2016) ben ik me gaan interesseren in wijnen. Dat combineert smaak met plekken en dat is voor een gepensioneerd foodie met een geografiediploma (zoals ik) een prima oudedagbesteding. En je kunt lustig strooien met feitjes. En dát zie je ook in deze video.

Dus kijk maar gauw en/of bezoek Val Venosta in Zuid-Tirol (hier alvast online).

Pacherhof – Kerner (2016) – ?,5

De eerste wijn die we proefden was een Kerner van Pacherhof. Nu weet ik niets van wijn (en Ted ook niet) maar dit was best prima. Het schijnt dus zo te zijn dat wijnen van hoger gelegen gebieden wat mineraler zijn (niemand weet precies hoe je dit moet uitleggen).

1,5 ibuprofen (dat betekent dat het een prima wijn is)

Valle Isarco – Südtirol Alto Adige Eisacktaler Pinot Grigio (2016) – ??

De tweede wijn was net iets minder lekker dan die eerste. Verder niet zoveel commentaar. Iets boteriger.

2 ibuprofen

Pagrein Steilhof- Lagrein Südtirol Vom Boden (2016)

De derde wijn was een rosé, maar werd op de fles als rosè geschreven. Ik weet niet precies waarom, maar ik weet ook niet zoveel van wijn. De geur was fantastisch: aardbeien en frambozen. En de smaak was ook heerlijk.

0 ibuprofens

Markus Prackwieser Gump – Weissburgunder – Pinot Bianco Praesulis Südtirol – Alto Adide (2014) – ??

Deze wijn smaakte naar provinciale bibliotheek / kringloopwinkel dus niet goed.

2 ibu’s

Pfannenstielhof – Südtirol St. Magdalener Classico (2015)

Ted en ik werden het niet eens. Ik vond ‘m niet zo lekker (schimmelig) en Ted vond ‘m wel oke maar Ted vindt rode wijn ook lekkerder dus misschien daarom. Ted vond pruimen. Ik vond slaapzak.

De moraal van dit verhaal is dus dat Zuid-Tirol een toffe plek is om op bezoek te gaan. Ik ga binnenkort dus ik laat het wel weten.

Check hier meer informatie over Val Venosta en Zuid-Tirol

Thuisblijven is duurder

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Ik heb een boek geschreven over goedkope vliegtickets. Hierin lees je al m’n tips & trucs die ik heb toegepast om bijvoorbeeld voor €240,— naar Panama te vliegen, voor €640,— in business class naar Tokio of gratis naar Bali. Retour ja.

Bestel ‘m nu