Afvallen is gemakkelijk

Er stond in september 2014 een artikel in de Telegraaf over een vrouw die geld wilde zien van de overheid omdat ze wilde afvallen. En dat geld had ze nodig om gezonde producten te kunnen kopen. Het artikel raasde weer eens over Facebook de afgelopen dagen.

Dit stukje peuterspeelzaaljournalistiek was natuurlijk niet gericht op het informeren  van lezers. Het was de bedoeling dat er heel veel mensen op gingen reageren. ‘Belachelijk!’ En dan kreeg telegraaf.nl lekker veel views en lekker veel advertentieinkomsten. Dat mag ook best hoor.

Maar het is wel precies de reden waarom je nooit ook maar iets serieus moet nemen wat er in de Vrouwbijlage van de Telegraaf staat. Het is ook niet voor niets dat ‘De Telegraaf’ een anagram is van ‘faalde te erg’.

Maar het is, helaas, wel een gedachtegang van veel mensen.

Dat gezonde eten is allemaal zo duur.

Maar dat is, wederom, de schuld buiten jezelf leggen. En stap 1 van afvallen is: minder eten. En hoe kan dat nou duurder zijn? Dan moet je dus gewoon sommige dingen NIET kopen.

En ja, een viertal zelfgemaakte superfoodsrepen is duurder dan een pak chocolate chip cookies, maar er bestaat ook nog zoiets als een grijs gebied tussen het zwarte en het witte. Het is volledige onzin om ‘gezond eten’, wat het ook mag betekenen, duurder te vinden dan ‘gewoon eten’, wat het ook mag betekenen.

Zullen we gewoon afspreken dat we vanaf nu niet meer de schuld buiten ons zelf leggen? Zullen we de supermarkten, Coca-Cola, Unilever, e-nummers, gluten, suikers en je schildklier maar even met rust laten?

Zullen we gewoon de hand in eigen boezem steken (zeker omdat het zo gruwelijk koud is nu) en ons beseffen dat een beter lichaam begint bij jezelf?

Mooi.

Wel jammer dat mijn blog dan kan ophouden te bestaan.

Autonomie

Kijk maar even

Op dit moment schrijf ik het boek Autonomie over autonomie (ha) en dat komt in 2019 uit. Wil je meelezen terwijl ik het schrijf en op de hoogte blijven van het schrijfproces en daarna ook een boek krijgen over autonomie? Dat kan.

Pre-order het boek hier


Eet Taart Krijg Een Sixpack

Liever geen dieetboek lezen?

In dit boek, zonder recepten en trainingsschema’s, leer je vooral nadenken en jezelf serieus nemen. En dat hardlopen helemaal niet handig is.

Check het boek hier