De slechtste last-minute tips

Amayzine reistips

M’n bullshitalarm gaat de laatste tijd nogal vaak af en vaak op blogjes die per ongeluk iets over suiker of ontbijten schrijven terwijl hun expertise ligt bij het beschrijven van mensen in plaats van ideeën of concepten. Die blogjes bezoek ik niet uit vrije wil, maar omdat ik een soort Lord Varys ben met overal kleine spionnetjes die me dit soort pareltjes toespelen, beland ik er vaker dan gewenst. En dan ga ik daar zo’n review over schrijven en dan gaan jullie het allemaal lezen en lachen en hahaha wat heeft Jelmer toch gelijk.

En dat voelt dan goed want ik heb die erkenning nodig.

Tot zover niets nieuws.

Wat wel nieuw is, is dat ik mezelf tegenwoordig een soort vliegticketexpert vind. Dan combineer ik logica met algemene waarheden en zeg dan voor de rest de hele tijd ‘kijk maar even’ en ‘moet jij weten’, net als bij m’n vorige onderwerpen fitness en voedsel.

Van een spion kreeg ik, vanwege mijn nieuwe professie, de vraag of ik een artikel op Amayzine wilde analyseren. Dat wilde ik wel. Immers, dat stond nog in mijn browsergeschiedenis.

Er was namelijk een artikel gepubliceerd met de titel ‘Sun, Here I Come’ met als prachtige ondertitel ‘(tips voor als je een last-minute boekt)’.

Of ik even kon controleren of het allemaal wel klopte wat daar stond.

En dat wilde ik wel. Dus kijk maar even.

???

???

Ik snap die eerste vier zinnen echt niet. En wat is wentelen? En wat is omigado? Waar de fuck gaat deze alinea over?

Waarom vind je de beste prijs voor een vliegticket 6 tot 8 weken van tevoren? Dat is niet waar. Het enige onderzoek waarop alle blogjes dit baseren is uitgevoerd met data van binnenlandse vluchten in de US, waaruit bleek dat de gemiddelde prijs 57 dagen (8,14 weken is dat) van tevoren het laagst was.

Maar dat zegt nog niets.

Zeggen dat tickets 6-8 weken van tevoren het goedkoopst zijn is hetzelfde als zeggen dat de meeste baby’s in 2016 op 8 juli werden geboren. Dat is niet waar.

???

???

Ja, ik denk dat de auteur deze alinea in een vlaag van dronkenschap en hopeloosheid heeft geschreven (en dat haar blinde oom ooit heeft verteld dat ze ‘echt leuk kan schrijven’) want ik weet echt niet wat hier staat.

???

???

Dit is nergens op gebaseerd. Sterker nog: uit écht onderzoek blijkt dat tickets in het weekend gemiddeld het goedkoopste zijn, maar ook dat is niet echt relevant.

En als je gewoon Privium hebt, hoef je je nooit zorgen te maken over spitsuur.

!!!

!!!

Goede tip wel. Heb hier even niets op te zeggen verder. Ik hoop ook niet dat de sfeer in deze review verpest is.

???

???

Weer zo’n onzin. Dit is gebaseerd op een stokoude gedachte dat ticketaanbieders op maandagavond aanbiedingen in hun systemen zetten en dat andere aanbieders dat dan op dinsdag gingen matchen om lekker te concurreren. Vond plaats in Amerika en had te maken met de verschillende tijdzones in dat land.

In Nederland: volslagen onzin. Maar iedereen neemt het over en dus vertelt je moeder dat ook op verjaardagen.

???

???

Er zijn geen addertjes onder het gras als je gewoon minder dan 20 kilo meeneemt (want je gaat immers niet verhuizen, idioot). En sterker nog: reis gewoon met handbagage en niet met zo’n campingmaatschappij als RyanAir, Vueling of (haha failliet) AirBerlin.

???

???

Link gewoon even?

???

???

Travelbird en Secret Escapes zijn NIET authentiek (beiden zijn voor tientallen miljoenen euro’s gefund en dat betekent niet zo veel maar wel dat ze niet echt authentiek zijn) dus kijk maar even waar je je informatie vandaan haalt. Verder leuke tip wel.

???

???

Nee. Junkmail is bullshit. Je gaat je toch niet aanmelden voor willekeurige e-mails zonder plan? Beter bouw je een robotje die jou alleen relevante deals stuurt waar je op zit te wachten. En nee, WTC is geen website met kleine prijzen en LINK GEWOON EVEN NAAR ANDERE WEBSITES? Waarom the fuck doe je dit niet?

Ok bedankt Amayzine, (weer) voor niks. Je blijft m’n hoofd vullen met onzin en ik word er bijzonder moe van. Maar het zorgt wel weer voor lekker wat verkeer. Denk dat die last-minute tips dus last-minute tips waren en niet last-minute tips. Snap je?

Oja, hoe het wel werkt in de grote vliegreiswereld, lees je natuurlijk in mijn boek Thuisblijven is duurder. En dan bespaar je honderden euro’s op vliegtickets door dingen te doen waar je wat aan hebt. Dus kijk maar even.