12x Zo Krijg Je Een Eetprobleem

Als ik me verdrietig voel, neem ik vaak even een kijkje op Amayzine.com. Dat is een online magazine dat jullie natuurlijk allemaal kennen en waarderen, maar dat voor mij een soort speeltuin met nieuwe interessante informatie is. Ik heb er bijvoorbeeld geleerd dat je bij Chanel-shows niet vooraan gaat zitten, maar ‘front row doet‘, dat je niet al je slaapkamerstruggles met je vriendinnen moet delen (sad) en dat Monica Geuze met vrienden in bad belt (en ik me afvraag hoe groot haar bad is en waarom het niet irritant is dat je in een galmende badkamer door elkaar heen praat). Kortom: leuk en leerzaam tijdverdrijf, dat Amayzine. Maar ook verwarrend.

Soms probeert Amayzine, in plaats van over andere mensen, iets over ideeën en wetenschap te schrijven en daar een praktische vertaling van te maken. Maar dat blijkt dan al gauw iets te lastig. Dan ontstaat er bijvoorbeeld een artikel met de juiste intentie, maar met de verkeerde inhoud. En dan voel ik me geroepen om dat te verbeteren. Dat lijkt me wel zo aardig. Ik heb wat aan hen. Hebben zij wat aan mij.

Kijk maar even mee.

1x zo schrijf je geen zinnen

1x zo schrijf je geen zinnen

Allereerst is dit geen normale zinsconstructie. Ten tweede kun je jezelf niet slank eten. Maar ik snap heus wel dat Amayzine bedoelt dat dit een artikel is met 12 tips om op je voedselinname te letten wanneer je in een restaurant eet. Maar goed, het is dus jammer dat dit de titel is geworden.

Ik had het zo genoemd:

Hoe je in een restaurant kunt eten terwijl je ook nog wat voedzaams binnen krijgt maar niet teveel want waarom zou je?

Maar goed, ik werk niet bij Amayzine.

Sowieso sla -1

Sowieso sla -1

Ik heb op deze intro eigenlijk niet zoveel aan te merken. Sterker nog: sla is inderdaad niks.

Ik zou nog graag zoiets willen toevoegen:

Je hoeft dit niet bij ieder restaurantbezoek te doen. Je hoeft dit überhaupt niet te doen, maar praktische tips die ergens op slaan als je minder wil eten zijn altijd wel handig toch?

ff voorbereide brb

ff voorbereide brb

Of:

Check (bijvoorbeeld alvast online of bij vrienden) welk restaurant voedzame gerechten serveert zodat je in dat restaurant een betere keuze kunt maken. Of gewoon bij een fijn restaurant gaat eten in plaats van de volgende spareribteleurstelling.

ff mezelf wat tering lekkers onthouden brb

ff mezelf wat tering lekkers onthouden brb

Of:

Brood + boter is tering lekker maar kun je wellicht overslaan want het zijn veel calorieën (en veel plezier) maar weinig voedingsstoffen. En als je wilt afslanken kun je hier mooi op beperken want brood met boter draagt niet echt wat bij aan je leven (behalve dat eerder genoemde plezier, maar niet al je plezier hangt af van brood met boter).

Van tevoren iets eten is in theorie een goede strategie, maar in de praktijk nauwelijks haalbaar. Aangezien je toch wel wordt overgehaald door je vriendin die iets te vieren heeft en je brood met olijfolie voert.

2011 belde en ze wilden de term 'clean eating' terug

2011 belde en ze wilden de term ‘clean eating’ terug

Clean eten bestaat niet en is niks en moet optyfen.

Vetten en koolhydraten vermijden is letterlijk onmogelijk. Doe niet zo raar. Doe niet zo eng. En net was sla nog vies???

ff droge kip vrete brb

ff droge kip vrete brb

Of:

Je kunt voor een magere variant kiezen, maar dat is natuurlijk wel minder lekker want vet geeft smaak. Kijk maar ff.

Dikke (lol) tip tussendoor

Dikke (lol) tip tussendoor

Goed Amayzine. Sowieso apart. Vooral omdat je lekker zelf wil bepalen hoeveel je wil en daarnaast omdat dressings groente weliswaar eetbaar maken, maar ook direct een stuk calorierijker.

Nog een tip

Niet het snelst, maar wel het best. Goor eten trouwens ook.

Of:

Als je dan ergens mee moet beginnen, kun je met je eiwitbron beginnen (vis, vlees, tofu, ei, weet ik veel) zodat je, mocht je vol raken, dan tenminste wat eiwitten binnen hebt. Maar als je daadwerkelijk vol raakt in een restaurant heb je waarschijnlijk al tering veel gegeten. Maar dat maakt soms ook niet uit.

En koolhydraten zijn niet de duivel, dus laten we gewoon vooral normaal doen.

hahahahaha

hahahahaha

lol ‘zetmeelhoudende koolhydraten’ is letterlijk niks. Dus dit slaat nergens op. Zetmelen zijn koolhydraten dus zetmeelhoudende koolhydraten is hetzelfde als Opelhoudende auto’s.

Oja, trouwens:

Niet extra toch?

Niet extra toch?

Of:

Bestel groenten in plaats van friet. Tenzij je zin hebt in friet. Bestel dan friet. Maar je weet zelf ook wel dat je niet per se een paar keer per week friet moet vreten. En nee, dat je een zware dag hebt gehad is geen reden om friet te eten omdat je dat zogenaamd verdient. Als je een zware dag hebt gehad, moet je juist geen friet eten, idioot.

Meh

Meh

Of:

Bespaar op portiegrootte. Maar dan zit je tegelijk niet zo vol. Tenzij je extra groenten bestelt. En veel water drinkt. Dan wel. Maar niet zo lang. En twee voorgerechten met extra groenten en een water is een rare bestelling. Meestal wel voedzaam.

20 minuten... je lichaam... smh

20 minuten… je lichaam… smh

Het duurt ff voordat je door hebt dat je wat in je maag hebt (dus niet ‘je lichaam’ maar jij zelf, idioot) en ook is het misschien wel zo gezellig als je niet maximaal loopt te schransen. Dus win-win. Maar tegelijkertijd moet je niet net doen alsof je lichaam op zichzelf opereert. Je weet heus wel dat een groot voorgerecht en een hele kip met friet en mayo en broccoli met kaassaus en vier (!) rosé veel vreten is. Dus dan is langzaam eten niet een goed advies.

Dit is bullshit

Dit is raar

Of:

Je lichaam geeft alcohol verbrandingsvoorrang dus als je tering veel gaat lopen zuipen bij het eten, dan krijg je waarschijnlijk heel veel calorieën binnen.

En nee, beloon jezelf ook niet met allemaal alcohol omdat je sla bestelt.

En ja, wijn is lekker dus neem gerust als je dat wil.

Beste tip

Beste tip aan het eind

Of:

Dikke tip als je minder calorieën wil eten. Kopje koffie of thee is ook prima.

Maar er is niets mis met taart. Dus succes.