Hoe je een around-the-world ticket boekt

Leuk tripje wel

inb4: Alle gevonden tickets zijn momentopnames en kunnen dus weg zijn / anders geprijsd zijn als je zelf gaat zoeken

Op iedereens bucket list staat de around-the-world ticket en als dat niet zo is, dan heb je ongelijk.

Het is zo’n ticket waarbij je door de datumgrens vliegt gewoon for the sake of fun. En een stoer verhaal. En omdat je dan op allemaal toffe plekken in één trip komt.

Omdat vliegtickets door dalende brandstofprijzen en moordende concurrentie nu steeds goedkoper worden, zijn er ook steeds meer mogelijkheden om zo’n around-the-world ticket te kopen. Soms bieden airlines of allianties ze aan, maar meestal is het zelf puzzelen.

En dat puzzelen vind ik nogal leuk. Je las eerder al hoe je op de hoogte kan blijven van goedkope tickets zonder daar zelf enige moeite voor te doen en ook schrijf ik regelmatig over de plekken die ik bezocht. Die zijn trouwens zonder uitzondering kut, maar dat is een imagodingetje. Ik heb best een leuk leven. Ook als reiziger.

Een around-the-world ticket heb ik trouwens nog nooit geboekt, omdat ik nog even wat miles wil sparen zodat ik ‘m bijna gratis bij elkaar kan vliegen. Maar tot die tijd wil ik je wel helpen om jou rond de wereld te laten vliegen. En dat leg ik uit in onderstaande video. En daaronder vind je weer een lap tekst met allemaal plaatjes en uitleg hoe je een trip kunt boeken voor €930 die bestaat uit de volgende vluchten:

  • 21 juni: Amsterdam – Athene voor €68 met Transavia
  • 25 juni: Athene – Sydney (via Singapore) voor €167 met Scoot
  • 10 juli: Sydney – Honolulu voor €232 met Jetstar
  • 15 juli: Honolulu – Lihue voor €59 met Hawaiian Airlines
  • 17 juli: Lihue – San Francisco (via Los Angeles) voor €156 met Delta
  • 30 juli: Oakland – Barcelona voor €175 met Iberia
  • 02 augustus: Barcelona – Parijs voor €31 met Transavia
  • 06 augustus: Parijs – Amsterdam voor €42 met AirFrance

https://www.youtube.com/watch?v=-dIgN_wkUf8

Op fly4free zag ik een mooie deal met de Singaporese maatschappij Scoot, die tegenwoordig extreem goedkope enkeltjes aanbiedt van Athene naar Australië. Zo’n enkeltje (Athene – Sydney op 25 juni voor €167) nam ik als uitgangspunt voor deze trip.

Athene - Sydney voor €167

Athene – Sydney voor €167

Ja, Scoot is low-cost en je moet even wachten in Singapore, maar voor extreem goedkoop moet je soms extreme concessies doen. Kies trouwens gerust voor een andere aanbieder of een betere overstap voor wat meer geld.

Om in Athene te komen kun je verschillende opties kiezen. Toen ik deze trip een aantal weken geleden onderzocht was de beste optie Amsterdam – Londen – Sofia – Athene voor in totaal €87 met korte verblijven in deze Europese hoofdsteden, maar nu vond ik een ticket met Transavia voor €68, rechtstreeks. Beter. Afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Amsterdam - Athene voor €68

Amsterdam – Athene voor €68

Sydney is in onze zomer niet super warm dus wellicht is een trip richting het noorden aan te raden (in de video zeg ik dat verkeerd en raad ik Melbourne aan—maar het is in deze Australische winter natuurlijk niet slim om naar het zuiden te rijden).

In deze around-the-world ticket plan ik twee weken Australië in. Genoeg tijd voor een roadtrip, of misschien zelfs een retour naar Nieuw-Zeeland (voor ongeveer 250 euro retour).

Vanaf Sydney is de beste optie een vlucht naar Hawaii, waar Honolulu de goedkoopste bestemming is. Voor €232 vlieg je op 10 juli (op 13 juli trouwens voor €205) rechtstreeks naar deze stad op het eiland O’ahu.

Sydney - Honolulu voor €232

Sydney – Honolulu voor €232

Het eiland O’ahu is echt prachtig (check de video die ik er maakte) maar Kauai is nog een beetje mooier (komt ook in de video voor), dus vlieg daar voor €59 euro naar toe.

Honolulu - Lihue voor €59

Honolulu – Lihue voor €59

Het helpt ook dat vanaf Kauai de vluchten naar het vasteland het goedkoopste zijn (€156 voor Lihue naar San Francisco via Los Angeles met Delta op 17 juli).

Lihue - San Francisco voor €156

Lihue – San Francisco voor €156

Ik kwam trouwens achter dit gegeven omdat kiwi.com suggesties doet voor goedkope routes die afwijken van je zoekopdracht.

Zo kwam ik er ook achter dat Oakland – Barcelona veel goedkoper was dan mijn zoekopdracht San Francisco – Amsterdam. En hoewel doorvliegen vanaf Oakland een beetje valsspelen is, wil ik je wel wijzen op het feit dat Oakland Airport ongeveer even dichtbij het centrum van San Francisco ligt als San Francisco International Airport (SFO).

Oakland - Barcelona voor €175

Oakland – Barcelona voor €175

Maar goed, Oakland – Barcelona (met Iberia nota bene) kost een schamele €175 enkele reis. Dus die voegen we toe aan onze reis. Wel op 30 juli, om ruimte te laten voor een mooie roadtrip in de zomer door het westen van de US. Kun je lekker Grand Canyon, Glen Canyon, Bryce Canyon, Yosemite, Grand Canyon, Death Valley en Seqoia National Park bekijken. En Las Vegas en Los Angeles.

Van Barcelona vlieg je voor 70 piek naar Amsterdam, maar dat is een vlucht met Transavia via Parijs. Dus waarom niet even Parijs bezoeken in begin augustus? Lekker met duizenden toeristen door die stad banjeren. Prima.

Barcelona - Parijs voor €31

Barcelona – Parijs voor €31

Barcelona – Parijs boek je op 2 augustus voor €32 met Transavia.

Parijs - Amsterdam voor €42

Parijs – Amsterdam voor €42

Op 6 augustus kun je verder met Transavia naar Amsterdam, maar los is Air France goedkoper: €42.

En zo reis je dus in 46 dagen van Amsterdam naar Athene naar Sydney naar Honololu en Lihue naar San Francisco via Los Angeles naar Barcelona naar Parijs weer naar huis.

Voor €930

Leuk tripje wel

Leuk tripje wel