"""Chinese""" """tomaten"""soep

Deze Chinese tomatensoep is een variant die lijkt op die van Chin. Ind. Spec. Rest. en daarom heb ik geen idee tot welke keuken die behoort.

"""Chinese""" """tomaten"""soep

Omdat mijn parttime kantoorbaan nou niet de meest enerverende is, besloot ik dat ik wat meer ‘voor mezelf’ moest gaan werken om enige voldoening (lees: €) te krijgen in het zwoegende leven waartoe we allemaal zijn veroordeeld. Dat doe ik nu ook al en Yelmair gaat best goed en mensen kopen hier en daar een boek, maar het zet onvoldoende zoden aan de dijk. En het helpt ook niet dat ik sinds een paar jaar geen adverteerders meer op m'n website en sociale media heb. Vandaar dat ik je net vertel dat ik het allemaal ‘wat meer’ ga doen. Wat meer dingetjes maken, wat meer dingetjes proberen. En wat meer influencen(?)

Volgens de branchevereniging Nederlands Influencers Kameraadschap: Samen Niemand Uitsluiten Tenslotte Tezamen Eendrachtig Navigeren sta ik nog steeds op de lijst (maar wel als slapend lid) en dus stuurde ik mijn influenceragent een e-mail met de titel Eventuele comeback. Ik werd uitgenodigd. Samen dronken we koffie en bespraken we of het er nog in zit voor mij om weer influencer te worden of dat die kookvideo met Herman de Blijker toch het hoogtepunt was.

De agent dacht dat ik het zeker nog wel kon, en mijn kookvideo’s van honderd jaar geleden waren ook hartstikke leuk hoor, maar als ik nooit wat post, dan is er ook geen adverteerder geïnteresseerd. Zolang mijn hypothetische bereik zich niet manifesteert in bereikt bereik, is er van hernieuwd influencerschap geen sprake. Een waarschuwing!

Met andere woorden: ik moet wat meer gaan posten. Dat doe ik keurig. Eergister een Instagrampost over mijn vakantie. En vandaag zowaar een recept. Net als vroeger.

Het recept voor """Chinese""" """tomaten"""soep heeft zoveel aanhalingstekens omdat er geen echte tomaten in gaan (wel -puree en -blokjes uit blik) en het is ook niet Chinees zoals 一个女人 het in Ningbo het maakt, maar slechts zoals je lokale Chin. Ind. Spec. Rest. het voor je bereidt.

Met deze variant is trouwens helemaal niets mis, omdat uitbaters van alle Chin. Ind. Spec. Rest. één ding goed begrepen hebben en dat is de smaakvoorkeur van de gemiddelde tatta, met mij voorop. De Chinese Tomatensoep van restaurant Lotus uit Hoogeveen was megalekker, weet ik nog. Beetje zoet, beetje gember, lekker glad. Drie stukjes kip. Dit recept lijkt erop (vind ik) en is gebaseerd op alle 48 YouTubevideo’s van dit recept die ik heb kunnen vinden.

Daar gaan we weer!

Ook m'n best gedaan op voedselfotografie

Ingrediënten (voor 4 kleine personen)

  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • zoveel gember als je duim
  • 3 el bloem
  • een groot blik tomatenpuree (140 gram)
  • een kippenbouillonblokje
  • 2 el ketjap
  • 400 ml tomatenblokjes uit blik
  • 750 ml water
  • 2 el suiker
  • 2 el azijn
  • 5 el appelmoes
  • 1 tl msg
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • een kipfilet

Bereiding

  • Hak de ui fijn, pers de knoflook en rasp de gember.
  • Verhit olie in een pan (waar soep in past) en bak de uien erin.
  • Voeg knoflook en gember toe en bak even mee.
  • Voeg de bloem toe en maak er een gekke roux van.
  • Voeg de tomatenpuree, een fijngeknepen bouillonblokje, ketjap, water, tomatenstukjes, suiker, azijn en appelmoes aan toe en laat lekker lang koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg msg toe.
  • Voeg een hele kipfilet toe aan de soep en wacht een kwartier.
  • Haal de kipfilet eruit, snijd in blokjes en doe ‘m weer terug.
  • Proef of de soep lekker smaakt en zo niet, voeg dan suiker, azijn, ketjap, appelmoes, msg, zout of water toe.
  • Bak een omelet in een andere pan.
  • Rol de omelet op, snijd in reepjes en voeg toe aan de soep.
  • Snijd de bosui fijn en voeg ook toe.
  • Serveer.
  • Er mag sambal bij.