Cola is onzin

Soothing

In mijn epistel over de onzin van het bestaan van foodwatch stipte ik even kort aan dat er iets nóg onzinniger is dan foodwatch, namelijk het bestaan van dranken met daarin suiker.

Dat is namelijk tamelijk onzinnig omdat er zoetstoffen bestaan.

En ik heb altijd al de woorden namelijk en tamelijk na elkaar willen gebruiken.

Als bloggertje in de categorie ‘health’ (dat heb ik ook niet zelf bedacht) vind ik het altijd heel opmerkelijk als ik mensen een gewone cola zie bestellen, als er ook cola light bestaat. Dat vind ik zelfs heel grappig. Vooral als bij die mensen dat wat er om hun navel groeit nogal willekeurige kanten opzwabbert als ze een sprintje trekken. Dan is de keuze voor gewone cola zelfs hilarisch.

Want als er zoetstoffen bestaan die hetzelfde effect hebben als suikers, waarbij die laatstgenoemde groep wél calorieën leveren en die zoetstoffen niet, dan is een drank met suikers toch áltijd een slechtere keuze?

Ja, ik snap dat je gewone cola drinkt als je graag wat dikker zou willen zijn dan je nu bent en/of je een wielrenner bent en je 200 kilometer over een paar Franse bergen hebt gecardioot en je nogal wat voorraden hebt moeten aanspreken (waarvan één van die voorraden je verstand is). Maar dan heb je een heel ander probleem: namelijk dat je voor je plezier met een zeemleren lap onder je reet op een zadel gemaakt van hard plastic met geschoren benen over bergen fietst, terwijl licht aangeschoten pre-bejaarde mannen uit allerlei windstreken je de weg versperren met hun meegebrachte vlaggen en carnavalkostuums.

Hallo, ik wil graag praten over mijn problemen.

Steek van wal.

Ik ben wielrenner.

Oh mijn god wat erg! Hoe gaan je ouders daar mee om?

Nee, gewone cola wedijvert met de massale beslissing van jonge vrouwen om weer broeken met wijde pijpen te gaan dragen om het op-één-na slechtste idee ooit.

Want laten we Coca-Cola Life niet vergeten. Dat is het vloeibare equivalent van de volkorencroissant: een tussenoplossing waarmee je denkt een statement te maken door bewust bezig te zijn, maar eigenlijk ben je een twijfelende slappe zak.