De beste crossfitter van Nederland

Jeremy Reijnders

In de gym waar ik gym is er een meneer die bijzonder goed kan gymmen. Zijn naam is Jeremy Reijnders en hij doet aan Crossfit. Ik moet misschien direct die overtuiging rectificeren omdat ik zelf niet goed ben in Crossfit dus waarschijnlijk ook niet kan oordelen of iemand anders goed is in Crossfit. Hoewel ik wel weer vrij overtuigend kan zeggen dat die Messi aardig kan voetballen.

Jeremy deed met een team mee aan de Europese kampioenschappen Crossfit en daar werden ze tweede. Die klassering zorgde er voor dat ze in augustus 2018 naar de Verenigde Staten gaan om daar mee te doen aan het WK, dat overigens Crossfit Games heet.

Crossfit bestaat al aardig wat jaren (ik heb zelfs een half jaar lang toch aardig m’n best gedaan in de lokale Crossfitbox) en ik vroeg me af in hoeverre die sport en de voorbereiding op zo’n wereldkampioenschap verschilt van ‘normale’ topsporten. Dus ik besloot Jeremy uit te nodigen in m’n podcast. Dan konden we het bovendien nog heel even hebben over veganisme, want ik wilde óók weten of Jeremy de beste crossfitter in Nederland was ondanks of dankzij zijn plantaardige dieet. Je kunt het antwoord vast al raden, maar je mag ook luisteren naar m’n podcast. Check ‘m op Soundcloud of iTunes.