wAaR iS dEzE vAn?

Waar is deze van?

Er zijn twee soorten mensen op de wereld. Aan de ene kant heb je de groep die op Instagram aan mensen met veel volgers vraagt waar ze producten x en y (in het bezit van Instagrammer) kunnen kopen en aan de andere kant heb je Instagrammers die de hele dag in hun DM vragen beantwoorden met betrekking tot verkooppunten van hun huisraad, kleding, avondeten en make-up.

Ik behoor tot die laatste groep, maar ik ben het zat. Ik heb geen zin meer om privé-googelaar te zijn. Van de 100 vragen die ik krijg, beantwoord ik er 50, krijg ik 10 keer een bedankje en kopen waarschijnlijk precies 0 personen het product waarvan ik de zorgvuldig uitgekozen affiliate link heb opgestuurd.

Daarom is er nu deze pagina, met de simpel te onthouden link jelmerdeboer.nl/deze. Als het product of dienst hier staat, vind ik het vet. En anders niet. Dus dan raad ik het ook niet aan. Je kunt hier mijn favorieten vinden, voorzien van affiliate link zodat ik er ook nog wat aan heb. We hebben het allemaal zwaar, maar vooral ik omdat ik mijn hele bestaan al gratis voor jullie aan het googelen was.

View this post on Instagram

Inspect element

A post shared by JELMER DE BOER (@jelmerdeboer) on

Kleding

Haha ik geef denk ik zo’n €250 per jaar uit aan kleding. Ik maak m’n T-shirts zelf (met ongeveer zo’n lockmachine), loop in dezelfde broek als vijf jaar geleden (heb ook ene acht jaar oude onderbroek) en heb verder absoluut geen smaak. Volgende categorie!

View this post on Instagram

Kan 'm nog! #nietoud #fitgirl #rollout

A post shared by JELMER DE BOER (@jelmerdeboer) on

Gymkleren

Ik gym al sinds mijn geboorte op lage Converse All Stars en mijn favoriete trainingsbroekje dat ik tijdens een influencerevent met Nike en Yellow Claw kreeg ben ik kwijt en daar baal ik nog steeds van. Verder gym ik in oude T-shirts waar ik de mouwen van af heb geknipt om extra kast te lijken en het Nike dryfit shirt wat in een Aziatische Nike Store in aanbieding was.

Planten

Ik heb geen (vaste) samenwerkingen met plantenverkopers, maar m’n bloempotten zijn van Elho en de Kringloopwinkel, ik koop m’n tropische zaden bij Onszaden en heb ooit kamerplanten bij Plantsome, Plantje en Juf Bloem gekocht. Je moet sowieso een luchtbevochtiger en een kas op je balkon.

Boeken

Mijn favoriete boeken vind je hier en deze lijst wordt al geruime tijd geüpdatet, dus (volgens Lindy) zal dat ook nog wel even zo blijven dus. Mijn top 5 op het moment van schrijven is Antifragile van Nassim Taleb, The People’s Platform van Astra Taylor, Vagabonding van Rolf Potts, Standpunten van Svend Brinkmann en Reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne.

Abonnementjes enzo

Ik ben klant van Knab en Bunq en heb zowel een gewone American Express goldcard als eentje van Flying Blue. Verder support ik met liefde Nomad List, WIP en Simple Analytics.

Elektronica

Ik heb al 5 jaar een Macbook 12” om op te computer met al jaren een Logitech MX Master muis en een Bose Quietcomfort 35 om me te kunnen concentreren. Video’s neem ik op met een Canon G7X en daar maak ik soms ook foto’s mee. Ik heb geen drone meer (kreeg ik stress van), geen Alexa-achtige praatpaal in m’n huis (onnodig), geen smartwatch (nog onnodiger) maar wel een ereader en de Kindle Oasis is top.

Software

Ik schrijf alles (dit artikel, korte notities en hele boeken) in Ulysses. Ik gebruik verder geen Notes, Evernote, Word, Pages of weet ik wat. Alleen Ulysses. Voor het bewerken van afbeeldingen en het maken van ander beeld gebruik ik Adobe CC en Sketch, ik codeer in Sublime Text en probeer mensen over te halen Telegram te gebruiken (want editing, pinned messages, robots en stickers) in plaats van Whatsapp en iMessage en alle andere chatapps.

Overige dingen

Mijn dagelijkse rugzak is de GoRuck GR1 26L (‘Merica fuck yeah!) en soms huil ik om hoe blij ik er mee ben. Je kunt er je gymspullen en je laptop in aparte vakken in stoppen en verder hebben deze lompe Amerikaanse makers begrepen dat extra vakjes precies het tegenovergestelde van extra ruimte betekenen. Dus het is top. En de rits kan helemaal naar beneden open dus het is ook nog eens een praktisch ding. Ik gebruik ‘m ook als tas om mee te nemen op reis, wanneer ik niet mijn Rimowa meeneem.

Neem net als ik energie van Vandebron en krijg €100!

Verder nog een shoutout naar mijn Boosted Board (ik heb een drie jaar oude, dus als ik nu zou moeten kiezen, ging ik voor de Boosted Stealth). Een elektrisch skateboard is één van de tofste dingen die ik heb en elektrisch skateboarden is één van de tofste dingen om te doen.

M’n chapsel komt van Anand van Coup d’État en m’n vlezige voorkomen van Mennel kwark (te koop bij Plus / Jumbo / Dirk).

Oja en boek je tickets via Yelmair.