Het eierdieet is een nieuw dieptepunt

Het eierdieet

Ik besprak met Guy Droog de onderwerpen voor een nieuwe podcast. Voor de grap zei ik dat we het wel over het eierdieet konden hebben want die grap had ik voorbij zien komen en hij lachte me uit.

Tot er vandaag een nieuwsbericht verscheen van Cees die 30 besmette eieren had gegeten.

Want de diëtist van Cees had hem op een eierdieet gezet.

Arme Cees. En arme omgeving die maar moet accepteren dat al die windjes er zijn voor het goede doel.

Ik vond het nog steeds heel erg grappig want geen weldenkend mens kon natuurlijk met een serieus hoofd gaan beginnen met iets dat het eierdieet heet, laat staan iets dat letterlijk een eierdieet is.

Toen ik ging googelen bleken er dus echt mensen dit dieet te doen. En te bespreken op wazige forums voor ongeïnformeerde provinciale huisvrouwtjes.

Het eierdieet is een paar eieren eten en verder niet zoveel. Dus gewoon niet zoveel eten.

Zoals ieder dieet dus.

En op Libelle.nl staat een artikel waarop het dieet wordt geanalyseerd alsof het een de moeite van het overwegen waard is. Sterker nog: opperbeunhaas Wendy Walrabenstein (die vrolijke blogjes met antikankertips afwisselt met terloopse twijfels aan de theorieën van Karl Popper) wordt even ingehuurd om te stellen dat het eierdieet niet klopt omdat eieren worden geassocieerd met diabetes type 2.

Hallo wereld, mag ik even terug naar de tijd dat iedereen normaal deed?

Cees Nieuwkerk besloot 4 eieren per dag te eten (en verder niet zoveel) om af te vallen en dat lukte.

Ik heb de afgelopen week iedere dag een willekeurige voorbijganger op z’n bek geslagen met zo’n klein schepje voor je tuinplanten en oja ik heb ook iedere dag bizar weinig gegeten. 3 kilo kwijt.

Dus fysiek geweld met tuingereedschap helpt bij afslanken. Dikke tip.

Of Libelle dat even wil analyseren, alstublieft.

Lieve mensen, jong en oud. Wanneer houden we nou eens op met idiote diëten? Wanneer gaan we met z’n allen snappen dat je afslankt van minder eten? En dat je de Libelle prima kunt gebruiken om je open haard aan te steken?

Het eierdieet wordt dus zeker besproken in m’n nieuwe podcast met Guy Droog. Ik hoop dat Cees en z’n diëtist en Libelle en Wendy Walrabenstein en Karl Popper allemaal luisteren.

En de rest van de wereld ook want we zijn op een nieuw dieptepunt beland.