The Game Changers review

Game Changers Review

Heb je onlangs de Netflixdocumentaire The Game Changers gezien en ben je plotseling vegan geworden? Of heb je ‘m niet gezien maar wil je met de volgende familiebijeenkomst in een Hollands kringetje op z’n minst meepraten? Of val je in een andere categorie (de zuchtende persoon die moe wordt van de zoveelste levensveranderende voedseldocu of de verwarde maar gemotiveerde enthousiasteling)? Let dan even goed op of check direct hieronder de podcast.

Samen met Saraï Pannekoek (we kennen haar van onder andere het boek Eet Als een Atleet) review ik deze docu in mijn podcast Ik Weet Het Ook Niet. De podcast duurt anderhalf uur, dus precies even lang als de docu, die we overigens vrij direct gewoon film noemen omdat documentaire eigenlijk een nietszeggende categorie is die in ieder geval niet op dit stuk video slaat.

In de review praten we onder andere over wat het kanaal (Netflix), de naam (nomen est geen omen), de montage (inclusief onheilspellende muziekjes), argumentatie (veelal argumentum ad verecundiam , bewijs (vooral anekdotisch) en de inhoud (luister maar gewoon naar Saraï) betekenen.

tl;dr en spoiler alert: The Game Changers Movie is vrijwel volledig misleidend of pure onzin en veganisme is niet het ultieme dieet (zeker niet voor topsporters), maar het is wél verstandig om voornamelijk plantaardig te eten. Maar dat doet iedereen toch al. Tenzij je een ijsbeer of torenvalk bent.

Ook na deze zoveelste onheilspellende Netflixdocu moeten we het adagium van Michael Pollan herhalen:

Eat food, not too much mostly plants.

En nu is het wel een keer klaar met die domme zogenaamde docu’s.

Check onze podcast op Soundcloud, Spotify of iTunes.