Red velvet cake is best prima te beuken, maar ik word altijd een beetje moe van de hoeveelheid icing/cheese/witte blerf en de overdrevenheid rondom een gekleurde cake. Dat is precies de reden waarom ik gewoon precies dezelfde cake heb gemaakt, maar dan in het groen. En natuurlijk met minder icing/cheese/witte blerf, omdat we wel van smikkelen en smullen houden, maar tegelijkertijd ook geen klein kind met een eetprobleem zijn.
Ingrediënten
Voor de cake
320 gram bloem
400 gram suiker
2 eetlepels cacaopoeder
een nakkie zout
een nakkie bakpoeder
2 eieren
225 ml zonnebloemolie
250 ml karnemelk
1 eetlepel azijn
1 theelepel vanille-extract
1 flesje groene kleurstof
Voor de icing/cheese/witte blerf
200 gram roomkaas
50 gram boter
200 gram gesmolten witte chocolade
400 gram poedersuiker
Keukenspulletjes
Bakspray
2 springvormen van 22 centimeter
Allemaal kommen en gardes en spatels
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden;
Spray twee springvormen van 22 centimeter in met bakspray;
Vraag je af of je mij moet DM’en of een grotere springvorm ook kan.
Cakebeslag maken
Meng alle natte delen van het cakebeslag met elkaar (eieren, olie, karnemelk, azijn, vanille en kleurstof) in een grote kom;
Meng alle droge delen van het cakebeslag met elkaar (bloem, suiker, cacaopoeder, zout, baking soda) in een gewone kom;
Voeg, terwijl je roert, de droge delen bij de natte delen en maak het beslag;
Verdeel het beslag over de twee springvormen en doe in de oven;
Bak het 25 minuten op 180 graden en daarna 20 minuten op 140 graden of gewoon tot de cake klaar is (en een satéprikker er droog uitkomt).
Icing/cheese/witte blerf maken
Als je de witte chocolade nog niet gesmolten hebt, doe het dan nu (bijvoorbeeld au bain marie);
Meng alles door elkaar en zet in de koelkast om op te stijven.
Taart maken
Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen;
Snijd de opgebolde top van de cakes af zodat ze plat van boven zijn (en bewaar de afgesneden cake);
Doe een beetje icing/cheese/witte blerf op het bord of plateau waar je de cake op wilt serveren;
Leg er een cake op;
Besmeer de cake met de icing/cheese/witte blerf en leg dan de volgende cake erop;
Besmeer nu alles (voorzichtig) met de overgebleven icing/cheese/witte blerf;
Doe de gekke plakjes cake die je af had gesneden in een keukenmachine en maal er kruimels van;
Red velvet cake is best prima te beuken, maar ik word altijd een beetje moe van de hoeveelheid icing/cheese/witte blerf en de overdrevenheid rondom een gekleurde cake. Dat is precies de reden waarom ik gewoon precies dezelfde cake heb gemaakt, maar dan in het groen. En natuurlijk met minder icing/cheese/witte blerf, omdat we wel van smikkelen en smullen houden, maar tegelijkertijd ook geen klein kind met een eetprobleem zijn.
Ingrediënten
Voor de cake
Voor de icing/cheese/witte blerf
Keukenspulletjes
Bereidingswijze
Voorbereiding
Cakebeslag maken
Icing/cheese/witte blerf maken
Taart maken