Green velvet cheesecake

Green velvet cheesecake

Red velvet cheesecake is best prima te beuken, maar ik word altijd een beetje moe van de hoeveelheid icing/cheese/witte blerf en de overdrevenheid rondom een gekleurde cake. Dat is precies de reden waarom ik gewoon precies dezelfde cake heb gemaakt, maar dan in het groen. En natuurlijk met minder icing/cheese/witte blerf, omdat we wel van smikkelen en smullen houden, maar tegelijkertijd ook geen klein kind met een eetprobleem zijn.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 320 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • een nakkie zout
  • een nakkie bakpoeder
  • 2 eieren
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 250 ml karnemelk
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 flesje groene kleurstof

Voor de icing/cheese/witte blerf

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram boter
  • 200 gram gesmolten witte chocolade
  • 400 gram poedersuiker

Keukenspulletjes

  • Bakspray
  • 2 springvormen van 22 centimeter
  • Allemaal kommen en gardes en spatels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Spray twee springvormen van 22 centimeter in met bakspray;
  • Vraag je af of je mij moet DM’en of een grotere springvorm ook kan.

Cakebeslag maken

  • Meng alle natte delen van het cakebeslag met elkaar (eieren, olie, karnemelk, azijn, vanille en kleurstof) in een grote kom;
  • Meng alle droge delen van het cakebeslag met elkaar (bloem, suiker, cacaopoeder, zout, baking soda) in een gewone kom;
  • Voeg, terwijl je roert, de droge delen bij de natte delen en maak het beslag;
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen en doe in de oven;
  • Bak het 25 minuten op 180 graden en daarna 20 minuten op 140 graden of gewoon tot de cake klaar is (en een satéprikker er droog uitkomt).

Icing/cheese/witte blerf maken

  • Als je de witte chocolade nog niet gesmolten hebt, doe het dan nu (bijvoorbeeld au bain marie);
  • Meng alles door elkaar en zet in de koelkast om op te stijven.

Taart maken

  • Haal de cakes uit de oven en laat ze afkoelen;
  • Snijd de opgebolde top van de cakes af zodat ze plat van boven zijn (en bewaar de afgesneden cake);
  • Doe een beetje icing/cheese/witte blerf op het bord of plateau waar je de cake op wilt serveren;
  • Leg er een cake op;
  • Besmeer de cake met de icing/cheese/witte blerf en leg dan de volgende cake erop;
  • Besmeer nu alles (voorzichtig) met de overgebleven icing/cheese/witte blerf;
  • Doe de gekke plakjes cake die je af had gesneden in een keukenmachine en maal er kruimels van;
  • Bestrooi de cake met die kruimels;
  • Laat misschien nog even in de koelkast opstijven;
  • Eet.