Halflang haar

Het liefst wil ik Mel Gibson zijn in Braveheart. Maar dan zonder blauwgeschilderd hoofd. En zonder Schotse outfit. En dan in de moderne wereld. Oké, ik wil gewoon lang haar. Oké, ik wil Tom Sebastian zijn.

Maar dat duurt lang zeg! Ik ben nu een compleet jaar niet naar de kapper geweest en ik kan nog amper m’n haar in m’n mond duwen. Ik heb in het afgelopen jaar al zo verschrikkelijk veel tussenmaatjes gehad dat ik de tel ben kwijtgeraakt.

Eerst de net-niet-gemillimeterde-bouwvakkerlook, toen de hey-wat-schattig-een-kuifje, daarna de dertien-in-een-dozijn-hippe-zijscheiding, gevolgd door het studentenkapsel-in-spe en het dude-ga-naar-de-kapperhoofd en nu draag ik vol trots de Leonardo-diCaprio-1997-look.

Och kijk eens aan. Het zijn er zes.

Die kapseltussenmaatjes hebben heel veel overeenkomsten met m’n gymervaringen. Daar ga ik ook niet van helemaal niets naar super awesome. Daar zitten hele nare, gare en rare tussenfases bij.

Zo ben ik nu een human-flag-halfstok: iemand die net niet aan een paal kan hangen en zich kan vermommen als een vlag. Ik kan de net-niet-muscle-up: iemand die hangend aan een klif zichzelf niet naar boven kan hijsen maar in het ravijn zou donderen. Ik kan NOG STEEDS niet heel goed double-unders, maar ik kan daarentegen wel heel goed mezelf zweepslagen tegen het achterhoofd geven. Ik kan ook geen cleans, want ik heb ondynamische polsen. Ook beheers ik geen kipping pull-ups, maar gewoon stoeremannenpull-ups. En ik heb geen sixpack, behalve bij strijklicht.

Kortom, op zoveel fronten is er nog veel te behalen. Maar dat is juist te charme van de tussenfase. Als het nu allemaal al lukte was het supersaai. En het houdt me scherp.

Ik verheug me nu al op het feit dat ik met Jan Vaynemanen in de wind wapper terwijl ik touwtjespring en met m’n overige handen een barbell van honderdmiljoen kilo boven m’n hoofd hou.

Ja, dan ben ik af en klaar. Maar dat gaat gelukkig nooit gebeuren.

Halflang haar is zo gek nog niet.