Mis

Jenny

Aaaaah! Soft and beautiful skin. Bonita!

Haha yes that’s right!

De taxichauffeur op Bali vroeg me of ik wel eens in Brazilië was geweest en ik antwoordde bevestigend, en voegde er met gepaste trots aan toe dat mijn vriendin half Braziliaans is.

Ik was net op Bali gearriveerd voor een soort van schrijfvakantie. Ik ben bezig met een boek en had besloten dat te gaan schrijven op een verre (maar bekende) toepasselijke plek. Het boek heet namelijk Thuisblijven is duurder en er is geen plek die dit adagium beter illustreert dan Bali.

Ik ben hier alleen omdat ik graag alleen ben. Zo kan ik goed, lang en helder nadenken en focussen op wat nu belangrijk is: dat boek. Dat gaat op dag 2 al en nog bijzonder lekker. En voor de rest ben ik aan het doen wat ik zelf wil (dat is op dit moment gymmen, nasi goreng eten, scooteren en massages krijgen).

En dat bevalt me goed.

Maar het probleem is dus dat, als ik terugkom op m’n hotelkamer, ik óók alleen ben. Dan is er niemand die, zoals in Nederland, iedere keer als ik thuiskom me met open armen staat op de wachten omdat ze me een knuffel wil geven (voor de mensen die denken dat dit een literaire overdrijving is: dat is het niet).

En er is ook niet iemand die me er op wijst dat ik me even moet insmeren voordat ik naar buiten ga met m’n Drents-Fries gepigmenteerde huid (zodat ik nu op avond 1 met een prachtig ingeprent wit hemd met rode schouders rondloop).

Er is niemand met wie ik iedere dag naar een ander restaurant ga omdat ik zo kan genieten van hoe zij daarvan kan genieten.

Er is ook niemand die me begrijpt als ik weer eens chagrijnig voor me uit zit te zeuren, op zoek naar bevestiging.

En er is ook niemand die naast me wakker wordt en zodra ik m’n ogen open ‘I love you’ zegt.

Maar gelukkig ben ik over twee weken weer thuis.

En dan is zij er ook.

I love you, Jenny.

Autonomie

Kijk maar even

Op dit moment schrijf ik het boek Autonomie over autonomie (ha) en dat komt in 2019 uit. Wil je meelezen terwijl ik het schrijf en op de hoogte blijven van het schrijfproces en daarna ook een boek krijgen over autonomie? Dat kan.

Pre-order het boek hier