Kijkt ze al?

Kijkt ze weer niet

Ik heb laatst een fitgirl aan de haak geslagen en dat betekent dat mijn stoere verhalen over mijn DoorMealabonnement weer de prullenbak in kunnen en ik bijna iedere avond weer gezellig healthy dingen sta te koken met m’n liefje.

Nouja, in de praktijk zit zij op een stoel blikjes Cola light te drinken en Snapstories te kijken en maak ik meer pannen vies dan de vaatwasser aan kan.

En hoop ik dat ze kijkt.

Fruitsushi. Want sushi is awesome en we zijn beide fan van Saraï Pannekoek die even enthousiast als streng is over onze voedselkeuzes. Dus die passage over dat blikje light gum ik straks even uit en dan doe ik net alsof alles helemaal fruitig is en past binnen onze Daily Essentials.

Fruitsushi is ook awesome omdat ik volgens ingewijden heb gehoord dat inside-out sushi maken zorgt voor onvoorwaardelijke erkenning en waardering van het andere geslacht en dat is voor mij als Drentse boer zonder gevoel hetzelfde als liefde. En zeker als het van die ene fitgirl komt die ik in een eerder stadium aan de haak had geslagen.

Op naar de supermarkt.

Kiwi. Mango. Aardbei. Framboos. Munt. Sushirijst. Kokosmelk. Vanille.

Klinkt wel goed, maar laten we toch nog even snel wat witte chocolade en Oreo meenemen en laten we, nu we er toch zijn, ook even Jamie Oliver herinneren die onlangs tijdens die vlucht naar Beijing in Jamie’s Comfort Food vertelde hoe je van suiker en pecannoten een soort kruimels kan maken die zoet en teringlekker zijn. En ja, wat kokossnippers die we kunnen roosteren.

En een sixpack Cola Light.

Ik hoop dat Saraï intussen niet meer meeleest.

Moeten we niet gecondenseerde melk hebben?

Waarom?

Omdat het teringlekker is.

Oja ok.

Hebben we alles?

Ja?

Kus?

Ok.

In de keuken in het studentenhuis waar ik geheel ontoevallig woon staan op het veel te kleine aanrecht van rechts naar links een kookboekhouder met al maanden hetzelfde gerecht open omdat dat ofwel iedere dag gemaakt wordt maar ik er geen weet van heb ofwel Rens Kroes te moeilijk doet en het voor eeuwig op iemands to-do-list staat, een kommetje met lepeltjes er in die nooit worden gebruikt want geen idee waar je van die miezerige witte lepels voor nodig hebt en zeker niet zoveel maar m’n huisgenoot is ooit naar Azië geweest dus dan moet je troep meenemen en in je huis op onhandige plekken neerzetten want anders is het zonde, een weckpot met havermout (not guilty), nep Nespresso cups in zo’n doosje, een Nespressoapparaat, een waterkoker, zo’n koffiemaker met zo’n pompdingetje, een fles Dreft, een fles handzeep en, omdat de zuignap niet aan het keukenkastje er boven blijft plakken, een afwasborstel. Op nauwelijks twee vierkante meter. En daar gaat het hele fruitsushi dus plaatsvinden.

Ik hoop dat ze kijkt.

Inloop 19:00 uur.
Start 19:30 uur.
Einde 22:45 uur.
Uitloop 23:00 uur.

Een halve kilo sushirijst gekookt in kokosmelk met vanille, aangekoekt in een pan maar afgekoeld in een kom. Karamelkruimels verdeeld over twee bakjes, groot en klein. In een droge pan geroosterde kokossnippers. Kiwi in flinterdunne schijfjes. Aarbeien in blokjes, partjes en schijfjes. Mango in drie soorten omvang. Witte chocoladesaus au bain marie. Dat witte van oreo gemengd met gecondenseerde melk. Oreopoeder. Een blikje Cola Light. Nog één.

Kruimels, vlekken, vaat, troep, rommel.

De hele keuken is een teringzooi en het is maandagavond.

Ik weet even niet meer waarom ik dit allemaal deed.

Oja om haar.

Kijkt ze al?