M’n laatste

De vliegende rat voordat hij werd gebakken

2017 moet toch het jaar worden waarin ik serieuzer word. In april ben ik alweer 31 jaar oud (I know, zo zie ik er niet uit) en dat eeuwige gefrut en gefrunnik over fitness en voeding is nu wel een keertje klaar.

Nee, we gaan het hebben over de dingen in het leven die er echt toe doen. Het wordt persoonlijker. Over m’n angsten. M’n verlangens. De liefde.

Diepgang.

Maar ook verlichting.

Laten we dan maar aftrappen met m’n laatste avondmaal.

Ben namelijk door m’n vriendin Jenny getagt. Ze schreef hier wat ze zou eten als laatste avondmaal en tikte, bij wijze van bloggertikkertje, mij. Of ik even wil opnotuleren wat de 5 gangen zijn die ik, mocht ik weten dat ik zou gaan sterven, zou eten. En dat mag alles zijn, als je het maar binnen 3 uur opeet.

Ok.

Dus ja.

Hier heb je je diepgang (na de reclameboodschap).

Gang 1 | Gebakken stadsduif

De vliegende rat voordat hij werd gebakken

De vliegende rat voordat hij werd gebakken

Tim Ferriss schreef in z’n boek The Four Hour Chef hoe je, vrij gemakkelijk, stadsduiven kunt vangen. Dat vind ik mooi. Omdat je dus kennelijk van een uitgever akkoord krijgt op dit onderdeel in een boek, omdat er dus iemand is geweest die na heeft gedacht over het vangen van stadsduiven en, en dit is het mooist, dat je kennelijk stadsduiven kunt eten zonder allemaal gore ziektes te krijgen. Althans, aldus Tim Ferriss.

Needless to say, alle duiven moeten dood. Maar/want ze zijn goor. Dus lijkt mijn laatste avondmaal me een prima tijdstip om te proberen of het een beetje te vreten is. En als ik er toch ziek van wordt, dan maar doodziek.

Denk dat ik er een rode wijnsaus bij eet.

Drankje: kraanwater (heb namelijk net gegymd want wil wel een beetje kast in m’n kist liggen)

Gang 2 | Korean beef taco’s

Met extra houjebeksaus

Met extra houjebeksaus

Ik kwam als Nederlandse Drent/Fries ooit eens in Zweden in een Mexicaans restaurant en at er Koreaanse beef taco’s (Thomas Friedman krijgt zo wel heel erg gelijk) en sprak toen dat ik kon sterven na het eten ervan. Misschien ook omdat ik flink wat shots tequila had gehad en de Corona’s bleven komen, maar soit. Deze beef taco’s zijn een prima tussengerecht.

(Dacht trouwens de dag erna écht dat ik doodging toen de tequila er dankzij het prachtige fenomeen anitperistaltiek weer uit kwam in een prima Zweedse toiletpot (met zo’n doorspoel bak hoog aan de muur en een lang touw))

Drankje: doe maar De Wetshof Limestone Hill unwooded Chardonnay 2016 (fles is prima)

Gang 3 | Crème brûlée van mezelf

Je moet dus niet je vriendin uitnodigen want dan heb je geen crème brûlée voor jezelf

Had even m’n nagels gelakt voor ik stierf

Stel je toch eens voor: ga je dood, heb je 3 uur om te eten, en moet je alsnog zelf je voedsel maken. Maar in mijn geval moet het toch echt.

Ben een crème brûlée coinnaisseur maar niemand kan het zo goed maken als ikzelf. Ik gebruik namelijk mascarpone én slagroom en dat is de truc. Het recept vind je trouwens ook gewoon op m’n website.

Waarom ik een dessert eet als derde gang? Misschien omdat ik daar zin in heb? En misschien omdat fuck the smaakpolice?

Drankje: Tokara Sauvignon Blanc Reserve Collection Noble Late Harvest 2014 (glas)

Gang 4 | Vlees

Denk Jenny even weg

Denk Jenny even weg

Ik weet even niet meer wat voor vlees het was, maar het zat aan een spies, het was groot, het was in Rio de Janeiro bij Fogo de Chão, het was vet, het was knapperig, het was zout en het was smaakvol.

Nouja dat. Lekker veel plakjes.

Drankje: Cola light (blikje, koud, zonder glas, dus ook zonder schijfje citroen, idioot)

Gang 5 | Mag ik de rekening?

Denk dat ik na 4 gangen wel vol zit man. Duif, Korean Beef Taco’s (oef), crème brûlée (yes) en veel vlees. Daar past echt niets meer bij. Ja misschien een Lindt Bal witte chocolade. Of een Twix Icecream. Maar verder…? Nee.

Zo kan ik wel rusten in vrede.

En nu moet ik dus weer mensen taggen. En dat is leuk. Want ik ben benieuwd naar Francesca (die zal wel met wat leuks op de proppen komen), Saraï en Ron Simpson. Want ja, hij heeft deze tag eigenlijk bedacht maar hij heeft geen blog maar wel eettips over de hele wereld dus dat is interessant.

En Snacknieuws!

Ok groetjes. Bedankt voor het lezen en doe de groeten aan jullie moeders!!!!

Oja doe toch eigenlijk maar een Tequila / Vanille roomijs / Kaneel / Cointreau cocktail (genaamd Don Juan) van El Burro in Cape Town.