Niet-bestaande problemen oplossen

Drie bazen op een rij, eentje hoort er niet bij

Het enige Youtubekanaal waar ik een, ongetwijfeld voor jou bekende, GTST-achtige verslaving aan heb ontwikkeld is dat van Casey Neistat, een filmmaker uit New York. Neistat heeft, in tegenstelling tot het gros van de Youtubers, nog eens wat te vertellen. Zijn video’s gaan wat dieper dan 10 manieren om je leraar voor de gek te houden, de inhoud van je tas of je favoriete make-upje. Nee, Neistat leert je iets.

En hij heeft allemaal soorten elektrische skateboards.

Neistat laat je bijvoorbeeld zien dat je problemen niet bestaan. Dus dat je niet moet zeiken als je afspraak niet doorgaat of als een debiel zijn fiets aan de jouwe heeft vastgemaakt met z’n slot.

Nee, vergeleken met andere problemen zijn jouw problemen überhaupt geen problemen.

Dat deed me denken aan een artikel wat ik eerder dit jaar las over Шпагин Георгий Семёнович (voor vrienden Hans), een Russische wapenontwerper. Het artikel beschreef op een volledig waardeloze manier de overeenkomst tussen zijn befaamde quote ‘Complexity is easy, simplicity is difficult’ en de niet-bestaande dieetproblemen.

En daar wil ik even op inhaken (excusez-le-lange-intro).

Want zoals altijd is de sleutel tot het succesvol gewicht verliezen het creëren en behouden van een negatieve energiebalans, en niets anders. Dus die problemen die je zogenaamd denkt te hebben, heb je niet.

Je lichaam is niet langzaam vergiftigd door chemische producten met enge e-nummers, dus je hoeft het ook niet te detoxen. Je bent niet allergisch voor gluten en zuivel, dus je kunt best een beschuit met yoghurt, paneermeel en mozzarella eten. Je schildklier is niet traag, dus je hoeft niet te verzwijgen dat je iedere avond voor het slapengaan een glas frituurvet met M&M’s drinkt.

Er zijn allemaal niet-bestaande problemen met gefabriceerde oplossingen (allemaal beschreven in het eerder gelinkte artikel). Degenen die zeggen dat afvallen moeilijk is, ervaren problemen die er niet zijn. En hebben nog nooit van Шпагин Георгий Семёнович of Casey Neistat gehoord.

Laat staan van Jelmer de Boer.