Over

Jelmer de Boer

Hoi, ik ben Jelmer de Boer en dit blog is mijn publieke dagboek over uiteenlopende onderwerpen. Je bent hier vast verzeild geraakt omdat je iets wilde lezen over fitness, eten, planten of vliegtickets. Als je dit blog tof vindt, dan vind je mijn boeken Eet taart krijg een sixpack, Thuisblijven is duurder en Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan vast ook leuk.

Je kunt me ook vinden op Twitter en Instagram en misschien heb je zin om m’n podcast Ik weet het ook niet te luisteren.

Dit vind ík leuk

Schrijven. Omdat het zowel een creatieve oefening als een manier is om mijn gedachten te structureren. Ik doe dat hier op mijn blog, privé in dagboeken en notities, in boeken maar ook in opdracht, voor kranten en tijdschriften.

Gymmen. Ik weet dat zware dingen verplaatsen goed voor het menselijk lichaam is en bovendien is de immer opschuivende horizon van kast worden een mooi nihilistisch streven. En atletische lichamen zijn mooi. Bij anderen en mezelf.

Vliegen. Toen ik erachter kwam dat mijn jongensdroom om te kunnen vliegen niet letterlijk kon uitkomen, nam ik genoegen met plaatsnemen in een vliegtuig. Deze passie is een lichte obsessie geworden en ik ben relatief goed geworden in zeer voordelig zeer luxe vliegen. Daar heb ik dan ook een boek over geschreven.

Planten. Nog zo’n jongensdroom: om later als ik groot ben een enorme tropische kas te kunnen maken en erin te gaan wonen. Dat wil ik nog steeds, maar tot die tijd vul ik mijn krappe woning met kamerplanten en kweek ik exotische soorten.

Filosofie. Het is één van mijn levensdoelen om mijn kennis te verrijken en zo goed mogelijk in te zetten. Filosofie, letterlijk liefde voor kennis, is daar misschien wel het juiste woord voor. Ik ben nog een rookie hoor, maar ik heb het wel op de hals gehaald om een boek over mijn favoriete concept, autonomie, te schrijven. Mijn favoriete bronnen zijn de boeken van Nassim Taleb, deze 54-delige cursus van John Vervaeke en de podcast Philosophize This!

Programmeren. Ik kan helemaal niet goed programmeren, maar ik heb wel een ticketzoekmachine gebouwd (die Yelmair heet) en een bijbehorende ticketzoekrobot. Het is een hobbyproject, maar door mijn bovengemiddelde bereik en kans op nuttige feedback zijn de projecten open.

Koken. Mijn favoriete ontspannende bezigheid is het maken van een maaltijd. Het maakt niet uit dat het opeten van die maaltijd maar een fractie van de tijd kost die het creëren van de maaltijd kost, want ik zie eten bereiden niet als iets wat efficiënt hoeft te zijn. Sommige recepten deel ik hier, anderen komen op Youtube. Een wat serieuzer kookboek komt er ook echt wel.

Verder vermaak ik me met de onderwerpen plekken, talen, minimalisme en tekenen.

Contact

Waar ik graag berichten over ontvang zijn eventuele samenwerkingen voor hier op mijn blog, op social media of buiten het publieke domein om. Ik werk als schrijver, illustrator en growth hacker-achtige functies, het liefst in korte projecten voor kleine en middelgrote bedrijven. Door mijn brede interesse en ervaring, past een rol als product manager mij ook goed.

Neem gerust contact met me op voor zakelijke doeleinden. Ook berichten, complimenten en kritieken ontvang ik het liefste via Twitter of Instagram.