Zo omzeil je de rijen op Schiphol

Zo omzeil je de rijen op Schiphol

Dit is geen gesponsorde post maar ik vind Privium gewoon awesome.

Het is meivakantie en dat betekent dat heel veel mensen noodgedwongen op vakantie gaan en/of moeten omdat dat ‘gezellig’ is en/of omdat tante Ria had gezegd dat Lissabon echt heel leuk is. Even er tussenuit. Uit de sleur. De zon opzoeken. Kunnen zij ook niets aan doen dat ze dan vakantie hebben of nemen. Of per ongeluk schoolgaande kinderen met weinig flexibiliteit hebben geboetseerd maar toch alvast hun vakantiegeld willen opmaken. Of gewoon teveel verdienen bij saaie kutbaantjes bij de overheid.

Daarom is het druk op Schiphol.

Op de website van KLM wordt geadviseerd om ten minste 3 uur van te voren aanwezig te zijn op Schiphol om je vlucht te kunnen halen.

En dat is natuurlijk helemaal logisch (en ook direct het bewijs dat het op andere dagen niet wordt geadviseerd door KLM en wel door je tante en je tante dus überhaupt moet zwijgen). Maar het is ook helemaal kut want je wilde nog House of Cards kijken in je joggingbroek voordat je naar Schiphol ging.

Gelukkig is er voor alles een truc om niet te behoren tot het gewone klootjesvolk dat algemeenheden moet ondergaan en die truc heet Privium.

De beste truc om rijen te omzeilen

Misschien heb je je in de rij voor de paspoortcontrole wel eens chagrijnig afgevraagd wie die mensen zijn die jou al middelvingerend passeren en na het scannen van hun iris na 28 seconden weer uit het zicht zijn verdwenen. Maar wel aan de goede kant van de grens.

Het is nu misschien geen verrassing meer, maar die bijzondere lieden zijn dus mensen met een Priviumlidmaatschap.

Het Priviumlidmaatschap is de beste investering in je leven, een beetje afhankelijk van hoe vaak je vliegt (want als je nooit vliegt zijn 4 Jelly Bean Factory Monster Jars bij de Albert Heijn misschien een betere investering) en of je wel of niet zo’n idioot bent die z’n bagage wil inchecken (maar ook dat kan met Privium vaak sneller).

Privium is een clubje van mensen die samenkomen in een keldertje (lees: lounge) tussen Vertrekhal 1 en 2 om daar gratis wijn te drinken en allemaal 5/7 snacks te eten (denk aan uitgedroogde wraps met zalm en uiensoep onder zo’n lampje) voordat ze met voorrang door de veiligheidscontrole kunnen en je dan eventueel middelvingerend passeren bij de paspoortcontrole en dus tegelijk met jou arriveren bij de gate terwijl die Priviumleden thuis nog 3 afleveringen van House of Cards hebben kunnen kijken toen jij al naar Schiphol vertrok omdat je werd gewaarschuwd op de website van KLM.

Deze alinea zorgde ervoor dat de readability van deze blogpost suboptimaal werd.

Zeker vet duur? Ja, maar nee

Je betaalt €215 per jaar voor dit lidmaatschap en bespaart iedere reis zeker een half uur (en in de meivakantie dus uren). Je mag ook bij veel luchtvaartmaatschappijen je roze koffer inchecken bij de business classbalie en dus die eerder genoemde gratis wijn zuipen in de lounge. Met snel internet. In rust. Samen met mij. Dus gezellig.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon drie uur lang in een rij staan tussen Ria’s en Peters met hun vliegtickets in insteekhoezen.

tl;dr word lid van Privium dat wel duur is maar wel fijn als je vaak reist en wachten irritant vindt

Word lid van Privium