Punaises in pizzadeeg

Punaises in pizzadeeg

Iedere dag krijg ik de vraag wat ik met mijn zooi kamerplanten doe als ik op reis ga. En iedere dag denk ik dat ik gek ben geworden. Want het kan niet zo zijn dat iedereen op de wereld een idioot is en ik heel normaal. Maar ik begin bijna te denken dat dat wel zo is.

Onlangs nog kreeg ik een opmerking/verwijt dat ik zoveel deelde op mijn blog en social media. En mijn antwoord was dat die persoon niet kan weten wat hij niet kan weten. Met andere woorden: als je denkt dat ik veel deel, dan moet je ook weten wat ik niet deel, want anders weet je niet hoeveel ik van mijn leven deel ten opzichte van wat ik niet deel. Maar je weet helemaal niet wat ik niet deel, want ik deel het niet. Dus kun je ook niet zeggen dat ik veel deel.

Misschien ben ik ook wel een geheim agent voor Transnistrië, heb ik veertien kinderen en een prachtig geschoren lama, ga ik iedere zondag naar de Scientologykerk om kwarteleieren te gooien, heb ik van mijn 19e tot mijn 25e vast gezeten voor wapenhandel, handel ik desondanks in (zelf)gejatte fietsen, ben ik Kakhiel én @linettekronert, heb ik een bepaald type verpakking ontworpen en ben ik eigenlijk thunderrijk, spreek ik tekenfilms in, strooi ik punaises in pizzadeeg als niemand kijkt, test ik kleurpotloden en frituurpannen (soms tegelijk), ben ik ook geheim agent voor nóg een Oost-Europees land, gum ik het liefst tekeningen van anderen uit of ruik ik het liefst aan boeken in een donker hoekje van de bieb. Het kan allemaal. Maar dat weet je niet. Omdat ik het niet deel.

Dus nee, waarschijnlijk deel ik niet veel.

Dus iedereen die me vraagt ‘wat ik doe met mijn planten als ik op reis ben’, zou ik graag willen adviseren te gaan nadenken.

Dan ga ik intussen weer verder met die punaises.