Rond de wereld vliegen voor €831

Rond de wereld

inb4: Ik heb dit gepubliceerd op 2 december 2017 om 14:31 en letterlijk 1 seconde na publicatie kunnen prijzen al anders zijn. Alle prijzen zijn gevonden via Momondo. Inmiddels zou ik Yelmair gebruiken.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik uitlegde hoe je een ticket rond de wereld vindt en boek en een ticket rond de wereld voor je had gevonden dus het leek me wel aardig om dat weer te doen. En het is me nu nog beter gelukt, want ik heb wat gevonden voor €831. En daarmee vlieg je rond de wereld en bezoek je Bulgarije, Dubai, India, Vietnam, Japan, Hawaii, Seattle en Londen in anderhalve maand.

Kijk maar:

Amsterdam (AMS) - Sofia (SOF)
Amsterdam (AMS) – Sofia (SOF) op 31 januari 2018

Vlieg met Transavia van Amsterdam naar Sofia in Bulgarije. Schijnt een bijzondere stad te zijn volgens Lonely Planet, maar op die website staat natuurlijk nooit dat iets geen reet aan is. Bovendien is het er volgens Numbeo erg goedkoop.

Sofia (SOF) - Dubai (DWC) op 2 februari 2018
Sofia (SOF) – Dubai (DWC) op 2 februari 2018

Van Sofia vlieg je naar Dubai (wel op DWC, maar taxi’s zijn in de Verenigde Arabische Emiraten thunder goedkoop) om daar een paar dagen te verblijven.

Dubai (DXB) - Mumbai (BOM) op 7 februari
Dubai (DXB) – Mumbai (BOM) op 7 februari 2018

Van Dubai vlieg je naar Mumbai in India om daar een yogaretreat te doen of te stikken in uitlaatgassen. Of je bezoekt vanaf daar Goa. Kijk maar even.

Mumbai (BOM) - Ho Chi Minh (SGN) via Kuala Lumpur (KUL) op 14 februari 2018
Mumbai (BOM) – Ho Chi Minh (SGN) via Kuala Lumpur (KUL) op 14 februari 2018

Van Mumbai vlieg je naar Kuala Lumpur, waar je de hele dag de stad kunt bekijken want je hebt een stop-over van 6,5 uur. Dus eet even wat Maleisisch en post je Instagramfoto bij de Petronas Towers (ga niet naar binnen, want dan heb je dus geen goeie foto).

Van Kuala Lumpur vlieg je vervolgens naar Ho Chi Minh, wat als luchthavencode nog SGN heeft (dat slaat op de vroegere naam Saigon). In Vietnam heb je dan een week de tijd om naar Da Nang te gaan, dus huur een motor of fix een luxe bus die je daar naar toe brengt. Of kijk maar even.

Da Nang (DAD) - Osaka (KIX) op 21 februari 2018
Da Nang (DAD) – Osaka (KIX) op 21 februari 2018

Van Da Nang vlieg je naar Osaka. Dat ligt in Japan. Vanaf daar kun je prima met het ov naar Kyoto, waar je tempeltjes kunt bekijken want die zijn er genoeg. En sushi in Japan is natuurlijk het lekkerst ooit.

Osaka (KIX) - Honolulu (HNL) op 24 februari
Osaka (KIX) – Honolulu (HNL) op 24 februari

Dan vlieg je naar Honolulu op Hawaii. Prima plek om je een tijdje te vermaken. Eet poké (dus de echte, met gefrituurde kip on the side) en ga surfen. Of beklim de Haiku Stairs (Google maar).

Honolulu (HNL) - Seattle (SEA) op 6 maart 2018
Honolulu (HNL) – Seattle (SEA) op 6 maart 2018

Van Honolulu vlieg je via San Francisco naar Seattle, waar het regent. Maar je hebt er wel walvissen en koffie. En Vancouver om de hoek. En bergen en beren.

Seattle (SEA) - Londen Gatwick (LGW) op 14 maart
Seattle (SEA) – Londen Gatwick (LGW) op 14 maart

Snel verder naar Londen. Dat is ook leuk, denk ik. Ga even met je rolkoffer van het ene vliegveld via het centrum naar het andere.

Londen Luton (LTN) - Amsterdam (AMS) op 15 maart 2018
Londen Luton (LTN) – Amsterdam (AMS) op 15 maart 2018

En dan weer naar huis. Even een uur en tien minuten doorbijten met dat kut Vueling. Ach, je kunt niet alles hebben. Welkom thuis.

Reisschema

  • Amsterdam (AMS) – Sofia (SOF) voor €29 met Transavia op 31 januari 2018
  • Sofia (SOF) – Dubai (DWC) voor €42 met Wizz Air op 2 februari 2018
  • Dubai (DXB) – Mumbai (BOM) voor €57 met IndiGo Airlines op 7 februari 2018
  • Mumbai (BOM) – Ho Chi Minh City (SGN) voor €97 met AirAsia en VietJet Air op 14 februari 2018
  • Da Nang (DAD) – Osaka (KIX) voor €110 met JetStar op 21 februari 2018
  • Osaka (KIX) – Honolulu (HNL) voor €149 met AirAsia X op 24 februari 2018
  • Honolulu (HNL) – Seattle (SEA) voor €144 met United Airlines op 6 maart 2018
  • Seattle (SEA) – Londen Gatwick (LGW) voor €174 met Norwegian op 14 maart 2018
  • Londen Luton (LTN) – Amsterdam voor €29 met Vueling op 15 maart 2018

Ik heb een video gemaakt over hoe ik tickets rond de wereld vind en die kun je hier zien. En ik schrijf een boek over goedkope vliegtickets dat Thuisblijven is duurder heet en hierna volgt een banner van dat boek (het komt in januari 2018 uit).