Suikervrij eten is nog steeds voor debielen

The amount of mensen die suikervrij gaan leven in 2015 is too damn high. Er zijn teveel mensen die niet nadenken. Toeval? Nee.

Glucose is brandstof voor je hersenen. Glucose haal je uit koolhydraten (suikers) in je voeding. Suiker = suiker. Of dat nu van een palmboom komt of uit een koe. En als je zogenaamd suikervrij gaat leven (spoiler alert: niemand kan echt suikervrij leven) heb je dus steeds minder glucose in je bloed. En minder in je hersenen.

Daar word je dus achterlijk van. Vermoed ik.

Je zou dus kunnen stellen dat het drinken van het suikervrije Cola Light zorgt voor minder verstand, maar dat is nogal kort door de bocht. Cola Light is namelijk fantastisch, maar dat vinden suikervrije wijven met teveel tijd totaal niet. In Coca-Cola Light zit namelijk aspartaam en dat is ‘nog veel erger dan suiker’. OMG.

Toen ik vandaag postte dat ik alle mensen die suikervrij 2015 in gingen succes wenste, omdat er ook suiker in een prei zit, kreeg ik daar nogal vreemde reacties op.

Ja, maar door het mijden van bewerkte suikers heb ik geen migraine meer.

Prima. n=1. Zo werkt wetenschap gelukkig ook. #sarcasm. Christus te paard zeg. Doe het niet. Iedereen die nu nog ‘suikervrij’ gaat doen kom ik hoogstpersoonlijk met een hark uit hun huis drijven en duw ik een pak stroopwafels in hun snuit. Suikervrij eten is de grootste bullshitoplossing voor je problemen. Ja, je gaat meer groente eten en je dieet wordt verstandiger waardoor je met hetzelfde volume minder calorieën in je snufferd parkeert. Maar dat kan ook zonder half te gaan janken omdat je jezelf hebt beloofd geen ‘witte pasta’ meer te eten of wanneer je plotseling bang voor brood bent. Is het geen toeval dat de mensen met het beste fysiek of de opperbeste prestaties nooit van die sneue suikervrije diëten volgen? Je sugarfree challenge sterft een langzame dood. Ik voorspel dat deze voorspelling waarheid is. Suikervrij leven bestaat niet en is debiel. En Coca-Cola Light is awesome.

200 gram speltbloem, 100 gram kokosbloesemsuiker en een eetlepel honing. Maar geen suiker. Mijn bil zeg!

200 gram speltbloem, 100 gram kokosbloesemsuiker en een eetlepel honing. Maar geen suiker. Ja, en mijn tante is Barack Obama.

 


Oja, in deze zogenaamde suger free taart van The Green Happiness zit 572 gram suiker. Sugar free, m’n reet.

En voordat je gaat reageren, lees dit even of de reactie van Liesbeth Oerlemans op haar website.

En lees m’n boek Eet Taart Krijg Een Sixpack vooral even.