De suikervrije debiele vegan sukkel

tl;dr

Ik ben de allerslechte berichtenbeantwoorder van het oostelijk halfrond. Mijn Facebookberichteninbox is een soort groot geheim waar ik eens per maand per ongeluk in kijk en het is een schatkist van berichten.

Wat ik echt heel leuk vind zijn mensen die posten dat ze m’n boek Eet Taart Krijg Een Sixpack tof vinden, of dat ze een foto sturen dat ze ‘m aan het lezen zijn. Ik kan dan meestal wel een glimlach opbrengen. En wat ik alleen maar kan toejuichen zijn vragen of ik rare berichten online even kan debunken. En waar ik heel hard om moet lachen (maar wel een beetje als een [Jelmer de] boer met kiespijn is een vrouw die stuurde dat ze die irritante oranje letters in m’n boek las door een groene insteekhoes.

Zie:

Dit is niet echt reclame voor m'n boek

Dit is niet echt reclame voor m’n boek

En het is ook mooi als mensen vertellen dat ik in de krant sta met een interview, terwijl ik zelf dat interview heb gedaan natuurlijk. Dus dat is wel lief, maar niet echt noodzakelijk.

En dan zijn er ook nog mensen die dezelfde krantenartikelen aangrijpen om een enorme tirade tegen me op te hangen. Als ze het er niet mee eens zijn.

Zo was er op 26 oktober een zogenaamde Youri (ik heb z’n naam onherkenbaar gemaakt want hij heet eigenlijk Patrick) die me het volgende bericht stuurde:

tl;dr

tl;dr

Allereerst: dat interview in het Limburgs Dagblad was hetzelfde als in het AD en dat was niet echt wat ik had gezegd. Maar journalist Annemart van Rhee had daar niet echt een boodschap aan. Die wilde gewoon scoren.

Heb ik wat van geleerd. Namelijk niet meer de telefoon opnemen als het AD belt en Annemartvanrheeblocker aanzetten.

Goed, die reactie van Hans (hij heet eigenlijk helemaal niet Patrick) was best uitgebreid. Maar zijn reactie is dus PRECIES de reden waarom ik het boek heb geschreven. Maar dan moet je m’n boek wel lezen. En niet gaan reviewen op basis van een interview.

Dit is waarom.

Rudi (hij heet helemaal geen Hans) vindt dat ik dieetgoeroes verafschuw en mezelf op hetzelfde voetstuk plaats. Het klopt dat ik mezelf geweldig vind, maar of andere mensen mij geweldig vinden moeten ze zelf weten. En in het boek staan 0 trainingsschema’s en 0 recepten en niet zo heel veel adviezen. Kijk maar:

Disclaimer

Disclaimer

Daniël (zo heet ‘ie echt écht) benoemt m’n opmerking dat ik ervaringsdeskundige ben en dat hij dat ook is, maar wel langer. Ik weet niet precies wat de bedoeling is van die opmerking, maar het impliceert dat hij meer ervaring heeft en dus zijn mening belangrijker is. Ja, als het zo werkt in de wereld mogen alleen de oudste mensen ter wereld iets zeggen.

Die periode is ter illustratie om te laten zien dat ik in die jaren veel heb kunnen proberen, het is geen argument voor expertise.

Denk jij nu werkelijk dat je alle wijsheid in pacht hebt?

Nee. Kijk maar:

Eet Taart Krijg Een Sixpack

en hier:

Eet Taart Krijg Een Sixpack

En je mag natuurlijk altijd inhoudelijk ingaan op m’n boek en als je het tot de grond toe af wilt branden, vind ik dat ook helemaal prima. Ik kan nog wel wat recensies gebruiken.

Je wenst me ‘suc6’ met het misleiden van mensen.

This from a guy die geraffineerde suikers bewezen kankerverwekkend noemt.

Je wenst me ‘suc6’ met het afzeiken van mensen die niet mijn “dieet”weg bewandelen.

Nu moet je even ophouden. Ik schrijf geen dieet voor en ik zeik mensen af die rare dingen doen, zoals suikervrij eten, zoals jij. Dan ben je af. Zie:

Suikervrij eten is voor debielen

Of, uit het ABC voor dikke mensen:

Het ABC voor dikke mensen

Het ABC voor dikke mensen

Verder moet iedereen het zelf weten. Zie:

Je moet het lekker zelf weten

En:

Nogmaals: je moet het lekker zelf weten

Dit komt ooit nog wel eens terug bij jou.

Dit lijkt me een dreigement? Maar ja, ik kan niet wachten om op m’n bek te gaan. Ga jij er voor zorgen? Met je 25 jaar ervaring moet je natuurlijk ook een boek schrijven.

Eet suikervrij, word een zuur figuur

Je geeft aan dat je al jaren geen geraffineerde suikers consumeert en al jaren veganist bent en het fysiek en mentaal uitstekend gaat. Dat moet jij weten, hoewel ik die mentale gesteldheid misschien in twijfel trek na dit bericht.

En ik vermoed dat er geen reet verandert als je weer geraffineerde suikers gaat eten en dat je als veganist sommige vitaminen moet supplementeren (is dit een goed woord?). Dat betekent overigens niet dat je vlees móét eten. Dat moet je ook lekker zelf weten. Wees lekker vegan joh.

Oja, ik kan me goed voorstellen dat niet-vegans vaker een tekort hebben dan vegans die vitaminepilletjes slikken, dus ik ben selectief verontwaardigd.

Vegans zijn sukkels is een quote die je móet lezen met context. En die context staat in m’n boek. Ik vind je ook niet écht een suikervrije debiele vegan sukkel hoor, maar nu klikken lekker veel mensen op m’n artikel.

Dat er zoals jij duizenden anderen zijn, geloof ik graag. En daarom is mijn boek er ook.

Ik schrijf inderdaad deels nonsens, en daarom is dit boek een mooie momentopname. Weet je nog?

Ik stel niets voor

En ja, ik wil heel graag een massa bereiken en daarom heb ik dit boek ook voor je moeder geschreven. Zie:

Lol Guy Droog

Lol Guy Droog

Want ik denk dat er een hele grote groep (vooral jonge) mensen heel erg goed weet wat ze moeten doen om zichzelf vitaal (wat het ook mag betekenen), gezond (wat het ook mag betekenen) en fit (wat het ook mag betekenen) te voelen, maar dat vooral hun moeders (en vaders trouwens) nogal eens de plank misslaan. Die gaan dan suikervrij proberen te eten bijvoorbeeld, omdat een of andere koekwaus ooit heeft gezegd dat het kankerverwekkend is.

Mijn act is trouwens geen slechte, maar tering goede marketing.

Dus:

Lees m'n boek ff

Dat helpt nu al. Zie:

Vrede op aarde

Vrede op aarde

Bestel ‘m hier maar, André.

Bonusplaatje:

Raad even in welke fase je zit

Raad even in welke fase je zit