Omelet tonijn smelt

De omelet tonijn smelt is een tuna melt en dat is lekker, voedzaam en eiwitrijk. Top voor bro's en voor aanverwante lieden.

Omelet tonijn smelt

In 2014 was ik een fitnessbloggertje en postte ik recepten op dit websiteje. Dat doe ik nu nog steeds heel sporadisch (dit recept bewijst het direct), maar destijds was het mijn main bitch. Vaak nam ik een recept en probeerde ik dat eiwitrijk te maken. Een tuna melt sandwich vind ik bijvoorbeeld heel lekker. Destijds was ik van mening dat je brood goed kon vervangen door een omelet en zo een eiwitrijke variant van een klassieker kon maken. Natuurlijk was dat minder lekker. Dat brood, besmeerd met wat smeltende zoute roomboter, had natuurlijk een functie. Die functie was namelijk smaak en mondgevoel verbeteren. Maar goed, voor mij was destijds het sommetje van macronutriënten belangrijker. En dus prijkte er een omelet tuna melt op mijn blog.

Een paar jaar later verwijderde ik in een vlaag van geveinsde volwassenheid een flink aantal blogposts. Die gekke recepten waren wel een beetje klaar, dacht ik. Nu was ik écht een verstandige man. Dat gekke gekook en gebak is wel over. Prima, dacht ik.

En nu, in 2019, vind ik het jammer dat ik het recept nergens meer heb. Want volgens mij was het best prima te beuken. En inderdaad een enorme eiwitbom (reken zelf de macronutriënten maar even uit).

Maar gelukkig heb ik ook een verstand, een herinnering en een vage oude instagramfoto met daarop de ingrediënten.

Dus, opnieuw, maar dan in 2019, de omelet tonijn smelt.

Omelet tonijn smelt
Omelet tonijn smelt

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • enorm veel bieslook, fijngesneden
  • een blik tonijn, uitgelekt
  • allemaal geraspte mozzarella of andere kaas
  • chilivlokken of sriracha
  • peper en zout
  • olie of boter

Bereiding

  • Klop de eieren met een garde los en voeg wat bieslook toe
  • Meng wat geraspte kaas (zoveel als je wil) met de tonijn en voeg wat bieslook toe
  • Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of boter in die pan
  • Doe het eimengsel in de pan en bak op een medium hoog vuur
  • Strooi wat kaas op de omelet omdat je 'm zo gaat omdraaien en je dan een knapperig kaaskorstje krijgt
  • Draai de omelet om
  • Strooi op de ene helft wat kaas en op de andere helft het tonijnkaaschilimengsel
  • Als de kaas gesmolten is, vouw dan de kaaskant op de tonijnkant en bak eventueel nog op een laag vuur met het deksel op de pan
  • Serveer met bieslook
  • En ketchup. Mmmmmm.
Omelet tonijn smelt
Had wel wat meer smelt in de omelet tonijn smelt gemogen
Omelet tonijn smelt
Omelet tonijn smelt