Uit de podcast

Uit de podcast

Allereerst: hier hoor je het van een ander.

Sinds ik niet meer naar Kempi luister op mijn dagelijkse fietsritje van A (huis) naar B (werk/gym/afspraak/zwembad/station) maar naar podcasts is mijn leven een stuk beter. Dat heeft niet per se met Kempi (s/o naar Kemperveen), de fietsrit of met mezelf te maken, maar wel met die podcasts. Want voor degenen die het nog niet weten: podcasts zijn awesome. Maar het ligt er wel aan welke je luistert.

Podcasts zijn radioshows waarvoor je niet klaar hoeft te zitten rond een bepaald tijdstip (want je kunt gewoon luisteren wanneer je wil) en dan zonder irritante jingles, telefoongesprekken waar niemand op zit te wachten, radiohoofden die stemmetjes en typetjes doen en mensen voor de gek houden, reclameboodschappen (behalve soms) en/of voor de zoveelste keer dat kutnummer van Ed Sheeran. Of: als je Radio Veronica luistert gewoon ieder uur Paradise by the dashboard light.

Kortom: podcasts zijn de volgende stap in radio die al lang gezet had moeten worden. Precies dat wat er voor gaat zorgen dat radio ten grave wordt gedragen. Eindelijk.

Podcasts zijn er in alle soorten en maten en mijn favoriete zijn podcast waar ik inspiratie van krijg of iets nieuws door leer. Voorbeelden zijn die van Jiggy Djé, die van Tim Ferriss (maar niet allemaal), de Rudi en Freddie Show, de Appels en Peren Show, The Daily (bijna allemaal), The Joe Rogan Experience (maar niet als ‘ie met Gary Taubes praat over hoe kut suiker is), bettercast en Freakonomics Radio.

Deze podcasts inspireren mij om shit beter te doen en te regelen in mijn leven en die inspiratie wil ik ook overbrengen op anderen. En dat hoop ik al te doen met dit blog maar ik vind het óók mooi om zelf een podcast te hosten. Want dan kan ik lekker doen wat ik zelf wil en praten met wie ik wil over wat ik wil op de manier zoals ik het wil. En dat dan weer posten zodat jij er eventueel naar kan luisteren. En intussen leer ik interviewen en audio-opnames maken en geïnteresseerd zijn in mensen want dat kan ik eigenlijk allemaal helemaal niet zo goed.

Nouja dat heb ik dus gedaan.

M’n podcast heet Ik Weet Het Ook Niet en gaat over onderwerpen die ik zelf tof vind die ik bespreek met mensen die daar net even wat meer verstand van hebben dan ik. Zo leer ik dingen en krijg ik nieuwe ideeën en heb jij er misschien ook wat aan.

Ik ben van plan om er wekelijks één te posten, maar dat betekent dat ik er meer dan één per week op moet nemen (om een buffer op te bouwen voor als ik bijvoorbeeld onverhoopt mijn tong breek) en iedere podcast kost me ongeveer 6 uur in totaal (plannen, reizen, opnemen en editen) dus dat is een flinke tijdsinvestering.

Ik hoef geen support en geen donaties maar ik vind het wel tof als je je abonneert (via Soundcloud en via iTunes) en dat je je vrienden en kennissen en collega’s m’n podcasts toestuurt als je ze tof vindt en vooral als je denkt dat je vrienden en kennissen en collega’s ze tof vinden.

En zo niet, dan niet. En wens ik je veel succes met het luisteren naar Ed Sheeran terwijl je precies overal zin in had behalve luisteren naar Ed Sheeran.

Hier zijn m’n eerste twee: