Lachend (en bijna gratis) first class vliegen

Valentijn Kuperus woonde een jaartje of 20 geleden in Hoogeveen. Ik ook. Hij woonde bij mij om de hoek. En ik bij hem. Voor het verhaal dat nu gaat komen, heb je hier niets aan, maar ik wilde het toch even kwijt. Want ik vind het toevallig.

En nee, Hoogeveen is niet onderdeel van Heerenmeer-Sapperveen. Dat is Hoogezand.

Ik leerde Valentijn pas een jaartje of drie geleden echt kennen. Want toen begon hij met bloggen over zijn hobby: vliegen. En dan niet vliegen als piloot (zoals bijvoorbeeld Levi van Kempen) maar zo luxe mogelijk vliegen in business en first class, terwijl je daar zo weinig mogelijk voor betaalt.

Want dat kan hij echt extreem goed.

Je hebt ‘m misschien wel eens op tv gezien of in een krant of misschien heb je m’n podcast al wel geluisterd. Dan mag je ook stoppen met lezen en in avocado’s gaan duwen in je plaatselijke Albert Heijn. Of je administratie in een ordner gaan doen.

Het blog van Valentijn bestaat niet meer, maar zijn hobby nog wel.

Valentijn omschrijft zichzelf niet als iemand die goedkoop vliegt, maar wel iemand die slim vliegt. Dus hij weet als geen ander op welke manieren je zoveel mogelijk punten kunt verzamelen bij frequent flyer programma’s en hij weet ook hoe je ze het beste kunt uitgeven waardoor hij dus heel vaak in het vliegtuig zit. Om punten te sparen en om ze uit te geven.

En ja, hij houdt ervan om in het vliegtuig te zitten. Dus het argument ‘ja maar dan zit je dus de hele tijd in het vliegtuig’ werkt bij hem averechts.

Dat klopt, jij naïeve zuurling.

Hoe hij dat precies doet, legt hij in mijn podcast uit. Want, yes, hij was zo vriendelijk om mij te ontvangen in het Hilton hotel op Schiphol waar hij (overigens gratis) verbleef omdat hij de volgende dag naar Londen, Helsinki en Tallinn ging vliegen. Om dezelfde dag ’s middags weer terug te zijn overigens.

Dus ja, hier komt een abrupt einde aan de blogpost waarvan je dat ‘ie vol zou staan met interessante geheime informatie.

Dat staat ‘ie niet. Maar je moet wel de podcast luisteren (via iTunes) of via Soundcloud.


Trouwens… ik heb een ticketzoekmachine gebouwd, die Yelmair heet.