Vraag en (geen) antwoord

Goeie vraag

Jongens, ik ben niet voor niets expres gestopt als fitnessbloggertje. Ik kon namelijk de vraag niet meer.

Toen ik begon als fitnessbloggertje was ik ook personal trainer en daar schreef ik over dus kreeg ik nogal eens de vraag in een inbox van mensen of ik ze wilde helpen. Dan was het soms lastig om ze ervan te overtuigen dat die hulp geld kost (want het was m’n werk) en dat ik niet op basis van een kort bericht je kan helpen.

Hallo ik ben die en die ik volg je al x lang en zus en zo eet ik op een dag en zo vaak sport ik. Kun je vertellen waarom ik mijn doel niet bereik?

Dat frustreerde me. En niet lang nadat ik had geconcludeerd dat die frustratie voortkwam uit iets doen wat ik niet wilde doen, besloot ik te stoppen als personal trainer.

Ik dacht dat ik dan die vragen ook niet meer zou krijgen.

Fout. Want ik bleef wijsneuzerige stukjes typen over zwabberende Schipholarmpjes, kroketten tussen gevulde koeken en wereldrecords toast met kipkerriesalade. En dan vooral de link met krankzinnigheid en mogelijke oplossingen voor deze gedragingen en effecten.

En daarom krijg ik nog steeds vragen van mensen of ik ze wil helpen met het bereiken van hun doelen. Omdat ik nog steeds in de categorie fitnessbloggertjes zit, zijn er ook lezers die denken dat ik verstand van heb én advies geef.

En natúúrlijk is er ook die verdwaalde reaguurder die vraagt of recept X ook zonder ingrediënt y kan.

Geen idee. Probeer het eens.

Maar mijn blog bestaat dus júist omdat ik één-op-veel advies wel geven. En omdát het één-op-veel advies is, is het dus heel algemeen, genuanceerd en vol met ja-maar en kijk maar even en dat ligt er aan. Het beste dieetboek zou ook It Depends moeten heten.

Wow, de vorige alinea had echt veel accent aigu’s.

Specifiek advies heb ik niet. Ik ben geen expert, maar ik weet van alles een beetje (dus ik pubquiz/Triviant je de moeder).

Voor persoonlijk advies over alle fitnessgerelateerde dingetjes verwijs ik je graag naar Personal Body Plan.

Dat is trouwens al jaren mijn antwoord.

En receptvarianten moet je gewoon uitproberen. Je hebt tegenwoordig overal Thuisbezorgd, Deliveroo, Foodora en UberEATS als het mis gaat.

Maar nu ik tegenwoordig ook publiceer over reizen en hoe je die reizen (voordelig) kunt boeken, ben ik volgens sommigen ook een expert op dat gebied (is niet zo) en krijg ik (dus) vragen over tickets en reizen en vakanties.

Toen ik een blogpost schreef over hoe je een melding kunt aanzetten voor (extreem) goedkope tickets vanaf Amsterdam en ik in een stappenplan op m’n website beschreef, kreeg ik deze vraag:

Deze persoon kreeg trouwens gewoon antwoord

Deze persoon kreeg trouwens gewoon antwoord

Dat is dus hetzelfde als de krant bellen of ze een artikel kunnen uitleggen. Of even opnieuw publiceren.

Mijn blog bestaat om heel veel redenen, maar niet als aanleiding voor persoonlijk advies op maat.

Ik wil je graag anders laten denken. Op een betere manier. Ik wil mensen laten lachen en inspireren. En zoveel mogelijk mensen tegelijk. Daar is een blog ook een prima medium voor.

Dit neemt trouwens niet weg dat ik reageer op wat je me stuurt (in welke inbox dan ook). Maar soms zijn je vragen wel heel lastig hoor.

Dus help me even met deze.

...