Waarom bestaan groene paprika’s?

Groene paprika boe boe boe

Op m’n content planning stond dat ik vandaag iets moest schrijven over waarom de groene paprika vergif is. Dat was een grapje hoor. Ik heb helemaal geen content planning want ik ben een ongeleid projectiel. Maar ik wilde wel heel graag op zoek naar de reden waarom groene paprika’s überhaupt worden verkocht. Want: goor. Vergif dus. Dat vindt ook iedereen. Behalve een verdwaalde vegan en de mensen die onder dit bericht gaan reageren, maar gelukkig heb ik reacties uitgeschakeld dus leef ik lekker verder in m’n eigen droomwereldje.

Ik ging dus op zoek naar het mysterie van de groene paprika. Maar wel op de gemakkelijkste manier: in m’n nieuwe Adidas joggingbroek (affiliate link nog ff toevoegen straks) en met m’n beste vriend Google.

De zoekopdracht die iedere malloot in mijn geval zou doen is groene paprika en de eerste hit was een blogpost van HelloFresh getiteld ‘wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika’ maar die link leidde gewoon naar een overzichtspagina op het blog van HelloFresh en daar heb ik dus niets aan. Verder weet ik het antwoord ook wel op die vraag want die zit namelijk in de vraag verborgen: het verschil tussen rode, groene en gele paprika is de kleur.

5 punten.

Dan maar zoeken op ‘waarom groene paprika’ en dat leidt naar een artikel op Culy over waarom groene paprika’s zo goedkoop zijn. Ja, dat weet ik ook wel. Omdat ze teringsmerig zijn en niemand ze wil vreten.

Maar waarom zou je giftige paprika’s verkopen?

Dan maar de zoekterm gebruiken die iedereen zou gebruiken als ‘groene paprika’ en ‘waarom groene paprika’ niet leiden naar resultaat.

groene paprika illuminati

Ik heb direct beet want het eerste resultaat leidt naar de website bewustnieuws.nl en daar staan de eerste paar regels van het artikel ‘Nachtschades schadelijk?’. Ik klik door, want ik wil weten of groene paprika’s echt vergif zijn en beland per ongeluk op ahealthylife.nl.

Ik herhaal: ik beland per ongeluk op ahealthylife.nl

Ja en toen was de ‘groene paprika is gif’ grap wel weer over.

Want ahealthylife.nl is de meest droeftoeterige website van de wereld (na energiekevrouwenacademie.nl natuurlijk, maar ze werken ook samen dus het is een close call).

En groene paprika’s zijn natuurlijk helemaal geen vergif. Weet ik ook wel. Het zijn onrijpe paprika’s die heel geinig met gele en rode paprika’s in een verpakking worden gepropt en dan lijkt het net alsof je een waardevol product koopt (een beetje zoals een zak gemengde paaseitjes, terwijl natuurlijk alleen de witte lekker zijn, de melkchocolade soms en de pure paaseitjes naar afstandsbediening smaken).

En ahealthylife kennen we van exclusieve (want bullshit) bangmakerijartikelen en het online verkopen van dat intense kutboek van de Energie Vrouwen Academie dus ik móest het wel even lezen.

Dus nu schrap ik het aanvankelijke doel van deze blogpost (grapjes maken over dat groene paprika’s vergif zijn) en ga ik even verder met uitleggen over waarom groene paprika’s helemaal niet vergif zijn en waarom Juglen Zwaan (eigenaar van ahealthylife.nl en één van de grootste oplichters in Nederland) een engnek is.

In het artikel van padvinder Juglen Zwaan staat bijvoorbeeld dat paprika’s (net als aardappelen en tomaten) behoren tot de nachtschadefamilie (dat klopt) en dat deze plantenfamilie tomatine en solanine bevat (dat klopt ook maar wel in verschillende hoeveelheden) maar het klopt niet dat deze stoffen giftig zijn (want iets is pas giftig bij een bepaalde dosis en niet op zichzelf) en je kunt in dit geval gezondheidsklachten van tomatine of solanine krijgen als je 1,5 kilo ongeschilde aardappelen of 500 gram tomatenbladeren(!) per dag eet, om maar wat te noemen. En het klopt ook niet dat de inheemse bevolking van Zuid-Amerika planten als sierplanten hield en Europeanen deze gingen invoeren als voedsel. In het artikel staat ook dat je aardappelen niet moet eten als ze ‘nog’ groen zijn maar aardappelen worden niet groen geboren maar worden groen als het niet zo goed met ze gaat (bijna nooit).

Juglen Zwaan weet dus wéér allemaal mensen bang te maken met z’n pseudowetenschap maar gelukkig heb ik je nu gered van deze intense dwaas.

M’n voorlopige conclusie is dus dat je groene paprika’s gewoon kunt eten, maar ze wel intens goor zijn.

En Juglen Zwaan is een botkneus. Met z’n gekke website.

Maar ik weet nog steeds niet waarom groene paprika’s worden verkocht.

Maar Jumbo bewijst andermaal haar awesomeness. Kijk maar:

Jumbo I love you

Jumbo I love you