Ik werk niet bij de NS (maar zou het wel willen)

ns-sad.jpg

Sinds mijn geboorte groeit er een frons op mijn voorhoofd en dat is sindsdien een reden voor vrouwen om te zeggen dat ik wat blijer moet kijken.

Vrouwen ja.

Er is echt nog nooit een gozer, jongetje of man naar me toe gekomen met een iets te geforceerde glimlach in de hoop dat ik z’n mimiek ging spiegelen die tegen me zei: ‘dat mag wel wat vrolijker hoor!’.

Ik vind het allemaal prima. In m’n arsenaal met antwoorden bevinden zich nu:

Zo groeit mijn hoofd nou eenmaal.

Frank de Boer is mijn vader.

Nee maar mijn onderzeeboot is nét gezonken.

en de geforceerde glimlach om van het gezeik af te zijn.

Ik snapte daarom gisteren de frustratie van het meisje aan wie een NS-conducteur vroeg of ze niet even kon glimlachen.

De conducteur ging nog een stapje verder en ging zitten flirten, maar dat is een activiteit die echt niemand kan definiëren. Bij onsuccesvol flirten gaat iedereen toch achteraf ontkennen dat het flirten was en wanneer is flirten succesvol?

Maar dat boeit niet. Om een lang verhaal kort te maken: gore oude vent komt in persoonlijke ruimte van jongere dame en dat is in elk geval irritant. Laten we het niet moeilijker maken dan het is. Wij gore oude mannen hebben heus wel door wanneer een vrouw dat niet op prijs stelt.

Het meisje deed haar beklag op Twitter en @NS_Online reageerde, bij monde van ^JB, als volgt:

Omdat ik allemaal feministen volg op Twitter, kwam ik al snel terecht in een shitstorm van reacties op de NS en uiteindelijk moest het meisje een gratis trein krijgen en moest ^JB op de brandstapel.

En toen dacht ik: wat kan ik bijdragen aan dit gezeik? Ikzelf heb nogal wat problemen met de NS over mijn OV-fiets (volledige conversatie vind je hier) dus ik ben een gefrustreerde klant. Goede reden dus om een duit in het zakje te doen.

Daarom besloot ik maar te foppen dat ik, Jelmer de Boer, ^JB ben en tweette ik:

Ik had toch wel verwacht dat de hele wereld me kende en iedereen het grapje door zou hebben, maar er was toch een aantal Twitteraars (spreek uit: Twitter-aars) die zichzelf een hele Sherlock Holmes vonden en me wel door hadden:

En nu? Nu heeft het meisje nog steeds een klote ervaring met de NS, moet ik nog steeds incassokosten betalen voor m’n OV-fiets en heb ik ook nog steeds een frons.

Alleen is die laatse wat dieper omdat ik niet weet wat ik met dit artikel wil zeggen.

Dat mag wel wat vrolijker hoor.

Oja, De Beste Social vermoed nog steeds dat ik ^JB ben. Dan ga je lekker, met die naam.